Ammatti

Palvelumuotoilija (Service Designer)

Asiakaskokemus ja käytännöllisyys aina mielessä

Palvelumuotoilija eli Service Designer työskentelee asiakaslähtöisyys edellä. Hän pyrkii kehittämään jo käytössä olevista palveluista entistä paremmin toimivia ja auttaa uusien palveluiden suunnittelussa heti muotoiluajattelun periaatteiden mukaisesti.

Digiympäristössä palvelumuotoilija on verkkopalvelujen innovaattori, suunnittelija ja käytännön kehittäjä. Hänen intohimonaan on kirkastaa palvelun tarkoitus ja hyöty loppuasiakkaalle.

Palvelumuotoilijan työmenetelmät vaihtelevat tuotemuotoilusta käyttäjähavannointiin. Olipa kyse millaisesta palvelusta tahansa, vaatimuslistalla on joka tapauksessa inhimillisen toimintalogiikan ymmärtäminen. Tämä verkkopalveluiden supersosiologi puurtaa harvemmin yksin. Tiimiin voi kuulua esimerkiksi arkkitehtejä,markkinointijohtoa, mobiilikehittäjiä ja UI/UX-suunnittelijoita.

Palvelumuotoilun pariin tullaan hyvin erilaisia reittejä. Service Designerilla voi olla niin humanistinen, pedagoginen kuin tekninenkin koulutustausta. 

Palvelumuotoilija ei rynni kohti lopputulosta vaan kärsivällisesti rohkaisee tiimiä käymään läpi vaadittavat vaiheet, jotta päästään toivottuun lopputulokseen. 

Palvelumuotoilun ammattilainen kertoo

Andreas Pattichis työskentelee Senior Service Designerinä. Hänen työnkuvansa keskittyy asiakaskokemuksen kehittämiseen, käyttäjätutkimuksiin sekä asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeiden ymmärtämiseen. Työhön kuuluu myös paljon fasilitointia, workshoppaamista ja myyntiä.

Alalle pyrkivälle Pattichis antaisi vinkkinä, että palvelumuotoilijan on tärkeää olla tiimipelaaja, sillä työ on pitkälti tiimityöskentelyä. Lisäksi hän mainitsee, että palvelumuotoilijan tulee hahmottaa kokonaisuuksia, jotka eivät aina luontevasti mene yhteen.

Service Designerin palkkaus vaihtelee suuresti

Palvelumuotoilijan palkka vaihtelee sekä työnkuvan, kokemuksen että organisaation mukaan. Marblesin toteutuneissa suorahakuprojekteissa palvelumuotoilijoiden palkkatasot ovat vaihdelleet 4 000-5 500 euron kuukausiansioissa. Silti myös kolmanneksen suurempia pyyntöjä kuullaan. 

Työnantaja - etsitkö palvelumuotoilijaa?

Ota meihin yhteyttä! Etsimme ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Jätä yhteydenottopyyntö

Palvelumuotoilija - haluatko muutosta urallesi?

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Vinkkaa itsesi mukaan

Kurkkaa kymmenien digiammattien syövereihin

Olemme esitelleet noin 40 tärkeintä digitalouden ammattia ja niiden palkkauksen. Tutustu muihinkin ammattikuvauksiimme!

Selaa tehtäviä
Neukkari 3