Marketing Automation Specialist

 Vuorovaikutuksen spesialisti

 

Marketing Automation Specialistin palkka

3800-5300€/kk
*Palkkatasoja toteutuneissa suorahauissa 2017-2019.

Marketing Automation Specialistin koulutus

Markkinoinnin automaation ammattilaisella on yleensä kaupallinen tai tekninen koulutus.

Muut
vaatimukset

Markkinoinnin automaation ammattilaisen työkalusalkkuun kuuluu Google Analytics, Google Ads, sekä markkinoinnin automaation työkalut, kuten HubSpot.

marketing_automation_specialist_palkka-1

Työnkuva

Asiakasta on vaikea tavoittaa ilman jatkuvaa vuorovaikutusta. Markkinoinnin toimenpiteissä on tärkeää, että vuorovaikutusta pystytään osin automatisoimaan. Marketing Automation Specialist suunnittelee esimerkiksi datan perusteella personoitua viestintää tai uutiskirjeitä. Spesialisti luo automatisoinnin järjestelmälle sääntöjä ja sisältöjä, jotka määrittävät, mitkä viestit lähtevät vastaanottajan suuntaan ja milloin.

HubSpotin, Adobe Campaignin tai Pardot'n markkinoinnin automaation järjestelmät ovat tekijälle tärkeitä työkaluja. Sisällöntuotannon taidoista on tekijälle hyötyä, mutta tiimin sisältä voi löytyä siihen erillistä osaamista.

Nimikekirjo

Marketing Automation Specialistille ei ole yhtä tai kahtakaan oikeaa ja vakiintunutta nimikettä. Kuten muissakin erikoisasiantuntijarooleissa, tämä automaatioammattilainen ei ole uniikki lumihiutale. Nimike määrittyy pitkälti organisaation vakiintuneiden käytäntöjen tai senioriteetin mukaan.

Yleisimpiä nimikkeitä, joita tapaa on mm. Marketing Automation Consultant; MA Specialist; Marketing Automation Manager; Marketing Automation Lead; Manager, Marketing Automation; Campaign Manager; Program Manager; Omni-channel Consultant; Inbound Marketing Consultant; Inbound Content Specialist; Marketing Automation Strategist; MarTec Consultant.  

 

Työnantaja,
etsitkö tiimiisi Marketing Automation Specialistia?

Yhteydenottopyyntö

Markkinoinnin ammattilainen,
vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin!

Vinkkaa tästä!

 

Kouluttaudu markkinoinnin automaation ammattilaiseksi!

HubSpot Inbound Marketing -sertifikaattikoulutus ja HubSpot Marketing Software -syventävä koulutus

Tutustu koulutuksiin