Ammatti

Head of Service Design / Creative

Käyttäjäkokemuksen ja luovuuden parasta A-ryhmää

Head of Service Design kehittää yrityksen palveluiden käyttökokemuksen visiota ja visuaalista ulkonäköä vastaaviksi. Asiakaslähtöisyys edellä liikenteeseen. Tämä käyttäjä- ja asiakasymmärryksen pro hallitsee palvelumuotoilun eri menetelmät ja toimintalogiikat.

Tiimistä löytyy monenlaisia osaajia arkkitehdeistä liikkeenjohdon asiantuntijoihin sekä web-analyytikosta Mobile Developeriin ja luonnollisesti UI/UX-suunnittelijoihin. Taustaltaan tämä designer voi olla mitä vaan ihmistieteilijästä diplomi-insinööriin – tärkeintä on se, että käyttäjä- tai asiakaslähtöisyys ovat hyvin hyppysissä.

Ammattilainen kertoo

Creative Director Elina Holley työskentelee Kuvaverkko Oy:llä. Työssään hän vastaa yrityksen pienestä inhouse-mainostoimistosta, jossa kaikki tehdään itse tuotesuunnittelusta palveluihin ja markkinointi -ja myyntimateriaaleihin asti. Työhön kuuluu siis täten paljon konseptisuunnittelua, sekä taiteellista johtamista.

Holley uskoo, että tulevaisuudessa perinteisen graafisen suunnittelun rooli tulee muuttumaan. Käytetään paljon valmiita temploja ja automaatio tulee varmasti myös vaikuttamaan siihen, ettei kaikkea enää tehdä itse. "Visuaalisuus tulee pysymään kuitenkin tärkeänä osana markkinointia", Holley tiivistää.

Palkka ja nimike

Head of Service Design tai Lead Service Designerin palkka on liikkunut Marblesin suorahauissa 5 500-7 000 euron kuukausiansioissa. Lisäksi tämän osaajan voi löytää eri organisaatioista eri nimikkeillä;  Lead Service Designer, Head of Customer Experience (CX) tai Director, Service Design. 

Työnantaja

Etsitkö Design-tiimillesi vetäjää? Ota yhteyttä! Etsimme ammattilaisen johtamaan joukkoanne.

Jätä yhteydenottopyyntö

Kokenut palvelumuotoilija

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Vinkkaa itsesi mukaan

Kurkkaa kymmenien digiammattien syövereihin

Olemme esitelleet noin 40 tärkeintä digitalouden ammattia ja niiden palkkauksen. Tutustu muihinkin ammattikuvauksiimme!

Selaa tehtäviä
Neukkari 3

Ammattilainen kertoo

Ossi Honkanen suunnittelee mainontaa ja markkinointia mainostoimisto Hasan & Partnersilla Creative tittelin alla. Monipuolisessa työssä on tärkeää yhdistää luovuus digitaalisiin kanaviin.