Ammatti

SEM Manager

Google Adsin paras kaveri

Kun tähtää hakukoneissa keulille, se edellyttää myös maksettua näkyvyyttä - hakukonemarkkinointia eli SEM-panostuksia.
Omaan bisnekseen liittyvistä hakusanoista pääsee pulittamaan riihikuivaa niiden suosion perusteella.

SEM-asiantuntija vastaa maksetun hakukonenäkyvyyden panoksista ja kehityksestä tulosperusteisesti. Tämän erityisosaajan työ vaatii ennen kaikkea tarkkuutta, analyyttisuutta ja tuloshakuisuutta. SEM on usein tärkeä osa Digital Marketing Managerin tehtäväkenttää ja voi olla sulautunut tähän rooliin.

Termi SEM tulee sanoista Search Engine Marketing, toisinaan törmää lyhenteeseen SEA (Search Engine Advertising).

Ammattilainen kertoo

SEM Consultant Joonas Rotko on selvästi innostunut työstään. Hän toimii SEM ja Analytics-tehtävissä helsinkiläisessä Mediashake Oy:ssä. Rotkon erityisosaamista on Googlen hakusanamainonta. Päivittäin Rotko keskustelee nykyisten ja uusien mahdollisten asiakkaiden kanssa ja pyrkii löytämään heille sopivia ratkaisuja digitaalisen markkinoinnin ongelmissa. Työssä pääsee Rotkon mukaan sukeltamaan syvälle asiakkaan maailmaan, jotta saisi hänen kysymyksensä ratkaistua.

Videon tuotannon jälkeen Joonaksen titteliksi on vaihtunut Sales&Marketing Lead ja hän on myös yksi Mediashaken osakkaista.

Ohoh - en tarkoittanutkaan tätä ammattia!

Menikö haku pieleen etkä sittenkään tarkoittanut SEM-asiantuntijaa? Ei se haittaa, niin voi käydä, sillä titteliviidakko on melkoinen. Vilkaise kuitenkin, löytyisikö noin 40 digitalouden ammatin listauksesta juuri se titteli, jota todella etsit.

Selaa tehtäviä
Neukkari 3

SEM Specialist palkka

SEM Specialistien palkkataso on liikkunut Marblesin toteutuneissa suorahakuprojekteissa vuosina 2020-2024 noin 3900-4600 euron välillä. Palkkatasoon vaikuttaa työkokemuksen määrä ja mahdollinen esimiesvastuu. Alalla aloittelevan SEM-konsultin palkka voi liikkua 3900-4000 euron paikkeilla, kun taas Senior konsultti voi päästä 4600 euron kuukausittaiseen ansiotasoon. 

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi SEM-suunnittelijaa? Ota meihin yhteyttä! Etsimme ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

SEM Specialist

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.