Referenssi

Kimmo Kauhanen suosittelee Marblesia sekä kandina että asiakkaana

Kun Kimmo Kauhanen saapui Marblesin suorahakukonsulttien haastatteluun, hän ei arvannut, että vain vuotta myöhemmin istuisi samassa paikassa uudestaan - mutta tällä kertaa rekrytoivana esimiehenä, etsimässä uutta tekijää tiimiinsä.
kimmo kauhanen rajattu

Kimmo Kauhanen tuntee Marblesin kummaltakin puolelta pöytää. Hänet oli löydetty Teoston suorahakuprosessiin mukaan ja hän valikoitui ykköseksi. Näin hän pääsi aloittamaan työt musiikin tekijöiden ja kustantajien järjestön Head of IT:nä (Digitalization).

- Suorahakukokemus oli hauska, ja haastattelussa tuli rento ja mukava olo. Totta kai IT-ala on vuosien kuluessa on koko ajan myös muuttunut, Kauhanen kertoo.

- Yhteistyö Marblesin suuntaan tuntui sujuvalta ja minulle viestittiin avoimesti prosessin etenemisestä. Tällä alalla kandeja on hankala löytää, mutta yrityksellehän riittää, että heille löytyy yksi sopiva tyyppi.

Kimmolla tuli tarvetta hankkia täydennystä IT-tiimiinsä, ja järjestö päätyi tilaamaan IT-arkkitehdin suorahaun Marblesista. Kauhanen myöntää, että aiemmat hyvät kokemukset vaikuttivat siihen, että hän päätyi käyttämään juuri Marblesia yhteistyökumppanina. 

Vaikeneva IT-osaaja ei enää pärjää

Kauhanen myöntää, että työvoimapula on tosiseikka IT-alalla. Alansa nousevista teknologisista trendeistä hän nostaa esiin datan ja analytiikan ja prosessien automatisoinnin ymmärryksen. Erityisen tärkeitä ovat kuitenkin viestintätaidot. Vanhojen stereotypioiden ujo ja hiljainen IT-tekijä ei pärjää kiinteässä asiakastyössä.

- On osattava viestiä asioista liiketoiminnan suuntaan ja selvitettävä asiakkailta, mitä heidän ongelmansa todella onkaan, Kimmo Kauhanen sanoo.

Lue lisää referenssejä

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Kolme onnistuneen IT-rekrytoinnin pääpilaria (Kimmo Kauhanen)

Teknisten taitojen lisäksi Kauhanen nostaa esiin kolme pääseikkaa, jotka joka IT-rekrytoinnissa on otettava huomioon.

1. Avoimuus.: Esimiesten on saatava rekrytoinnin aikana henkilön persoonasta ja hänen työskentelytavoistaan oikea käsitys. Kommunikaation toimimattomuus esimiehen ja alaisen välillä on eräs suurimmista syistä, miksi yhteistyö ei onnistu.

2. Sopivuus organisaatiokulttuuriin. Yrityskulttuurista on annettava kandidaateille realistinen kuva. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että työntekijöiden on oltava samasta muotista.

3. Sopivuus  itse tiimiin. Ilman paljon puhuttua kemiaa arkinen työskentely ei toimi. Luottamus ansaitaan heti ensimmäisillä toimeksiannoilla.

Lue lisää digiammateista
Ryhmätyötilanne kuvattuna ylhäältä

Etsitkö uutta ykkösnyrkkiä?

Tee niin kuin Kimmo ja ota yhteyttä - etsitään teille yhdessä tiimivahvistus, joka on parasta A-ryhmää.

Käynnistetään suorahaku yhdessä
Nainen etätöissä kotona