Enterprise Architect

Tulkki liiketoiminnan ja teknologian kehittäjien välissä

 

Enterprise Architectin
Palkka

5000-7500€/kk
*Palkkatasoja toteutuneissa suorahauissa 2017-2019.

Enterprise Architectin
Koulutus

Enterprise Architectin eli kokonaisarkkitehdin koulutus on yleensä tekninen korkeakoulutus. 

Muut
vaatimukset

Kokonaisarkkitehdin osaamisvaatimuksena on usein ainakin teknologioiden ymmärrys, sekä  jonkin kokonaisarkkitehtuurimenetelmän tuntemus.

enterprise_architect_palkka, kokonaisarkkitehti palkka, yritysarkkitehti, palkka

Työnkuva

Kokonaisarkkitehtiä tai yritysarkkitehtiä voidaan luonnehtia suunnittelijaksi, jonka tehtävänä on ymmärtää, kuvata, viestiä ja kehittää kokonaisarkkitehtuuria. Hän toimii tulkkina liiketoiminnan ja teknologian kehittäjien välissä. Kokonaisarkkitehti kykenee tuottamaan laajoja arkkitehtisuunnitelmia sekä pystyy ohjaamaan näiden ketterää toteutustyötä. Vastaa yleensä toiminnastaan CIO/CTO:lle.

Kokonaisarkkitehtuurin eri osa-alueille on isommissa yrityksissä omat erityisarkkitehtinsä. He voivat toimia esimerkiksi tehtävänimikkeillä, kuten Tietoarkkitehti (Information Architect), Infra-arkkitehti (Infrastructure Architect), Teknologia-arkkitehti (Technology Architect), IT-arkkitehti tai ICT-arkkitehti (IT Architect tai ICT Architect), Liiketoiminta-arkkitehti (Business Architect), IoT-ratkaisuarkkitehti (IoT Solution Architect), Data-arkkitehti (Data Architect) tai Digiarkkitehti (Digital Architect).

 

Työnantaja,
etsitkö tiimiisi kokonaisarkkitehtia?

Yhteydenottopyyntö

Yritysarkkitehti,
vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin!Vinkkaa tästä!