Ammatti

Enterprise Architect

Tulkki liiketoiminnan ja teknologian kehittäjien välissä

Kokonaisarkkitehtiä tai yritysarkkitehtiä voidaan luonnehtia suunnittelijaksi, jonka tehtävänä on ymmärtää, kuvata, viestiä ja kehittää kokonaisarkkitehtuuria. Hän toimii tulkkina liiketoiminnan ja teknologian kehittäjien välissä. Enterprise-arkkitehti kykenee tuottamaan laajoja arkkitehtisuunnitelmia sekä pystyy ohjaamaan näiden ketterää toteutustyötä. Vastaa yleensä toiminnastaan CIO/CTO:lle.

Erikoistuneet arkkitehdit

Kokonaisarkkitehtuurin eri osa-alueille on isommissa yrityksissä omat erityisarkkitehtinsä. He voivat toimia esimerkiksi tehtävänimikkeillä, kuten Tietoarkkitehti (Information Architect), Infra-arkkitehti (Infrastructure Architect), Teknologia-arkkitehti (Technology Architect), IT-arkkitehti tai ICT-arkkitehti (IT Architect tai ICT Architect), Liiketoiminta-arkkitehti (Business Architect), IoT-ratkaisuarkkitehti (IoT Solution Architect), Data-arkkitehti (Data Architect) tai Digiarkkitehti (Digital Architect).

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi Enterprise Architectia? Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Enterprise Architect

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.