Ammatti

Data-analyytikko

Utelias datan louhija

Kun dataa on paljon, tarvitaan avuksi data-analyytikko. Utelias luonne syväluotaa tämän ammattilaisen tietomassojen syövereihin. Suuren datamäärän käsittely on tälle osaajalle arkipäivää. Dataa on osattava pyörittää luovasti ja jalostaa muiden liiketoiminta-alueiden tarpeisiin. Isommassa data- ja analytiikkatiimissä kokeneemmat tekijät tai tiiminvetäjät voivat liikkua nimikkeillä, kuten Head of Data Science, Lead Data Scientist tai Senior Data Scientist.

Ammattilainen kertoo

Data analyytikko Jan Hiekkaranta popularisoi työkseen valtavia datamassoja. Data-analyytikkona hänen tehtäviinsä kuuluu muun muassa selvittää verkkosivujen klikkausten määriä, latausaikoja ja euromääriä.

Videon tuotannon jälkeen Jan on siirtynyt Veikkaukselta Fourkindin palvelukseen.

Tarkkana data-ammattilaisten nimikkeiden kanssa!

Nimikekulttuuri on tällä alueella sangen kehittymätön. Suomessa data-analyytikko-nimikkeen rinnalle on myös vakiintunut englanninkielinen Data Analyst -nimike.

Rekrytoivan esimiehen kannattaa olla tarkkana, eikä arvioida osaajia pelkän tittelien perusteella. Data-analyytikko voi joissain organisaatioissa tarkoittaa samaa kuin Data Scientist toisaalla. Myös palkka samaa nimikettä kantavien joukossa vaihtelee erittäin paljon, jopa 100 prosenttia. Tämä vaatiikin tarkkuutta HR:ssä! 

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi Data-analyytikkoa! Ota meihin yhteyttä! Etsimme ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Jätä yhteydenottopyyntö

Data-analyytikko

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Vinkkaa itsesi mukaan

Kurkkaa kymmenien digiammattien syövereihin

Olemme esitelleet noin 40 tärkeintä digitalouden ammattia ja niiden palkkauksen. Tutustu muihinkin ammattikuvauksiimme!

Selaa tehtäviä
Neukkari 3