Social Media Manager

 

Palkka

Suunnittelijat 3500–4000 €/kk,
tiiminvetäjät 4200–5000 €/kk
*Palkkatasoja toteutuneissa suorahauissa 2019-2020.

Koulutus

Sosiaalisen median päälliköllä on tyypillisesti markkinoinnin tai viestinnän korkeakoulutus.

Osaamisvaatimukset

Työkaluina sosiaalisen median päälliköllä voi olla SoMe-kanavien lisäksi esimerkiksi Google Analytics, Google Ads, sekä valokuvaamisessa ja  editoinnissa käytettvät työkalut. 

social_media_manager_palkka

Työnkuva

Social Media Manager toimii brändien somevaikuttajana ja kehittää brändin tunnettuutta eri sosiaalisen median kanavissa. Ammattilaisen käsissä sosiaalisen median strategia voi olla yrityksen markkinoinnille oikea kultakimpale, jonka kautta kohderyhmiä voidaan tavoittaa, palvella ja sitouttaa paremmin. Tyypillisimmin some-päällikkö majailee yrityksen viestintä- tai markkinointiyksikössä, joko omana pikku yksikkönään tai sometiimin vetäjänä.

Osaamisen puolesta somemanagerin palettiin kuuluu ymmärrys somen hyödyntämisestä liiketoiminnassa, monimediainen sisällöntuotanto ja aimo annos luovia ideoita toteutettavaksi. Teknisiä osaamisvaatimuksia ei yleensä aseteta, mutta sosiaalisen median platformit, teknologiat ja toiminnallisuudet on syytä tuntea. Yleensä Social Media Manager hallitsee jonkin sisällön tekemisen erikoisalueen, kuten valo- ja videokuvauksen, video-editoimisen tai käsikirjoittamisen.

Social Media Managerin palkka

Palkkatasot Marblesin toteutuneissa suorahakuprojekteissa vuosina 2019-2020 ovat liikkuneet 3500-5000 euron luokassa. Palkkatasoon vaikuttaa työkokemuksen määrä ja mahdolliset esimiesvastuut. Alalla aloittelevan henkilön palkka liikkuu noin 3500 euron maastossa, kun taas usemman vuoden kokemus ja esimiesvastuu nostavat palkkatason noin 4500-5000 euron luokkaan.

 

Työnantaja, 
etsitkö tiimiisi sosiaalisen median päällikköä?

Yhteydenottopyyntö

Some-guru, 
vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin!Vinkkaa tästä!