Social Media Manager

 Brändien somevaikuttaja

 

Palkka

Suunnittelijat 3300–3600 €/kk,
tiiminvetäjät 3500–4200 €/kk
*Palkkatasoja toteutuneissa suorahauissa 2017-2018.

Koulutus

Sosiaalisen median päälliköllä on tyypillisesti markkinoinnin tai viestinnän korkeakoulutus.

Muut vaatimukset

Työkaluina sosiaalisen median päälliköllä voi olla SoMe-kanavien lisäksi esimerkiksi Google Analytics, Google Ads, sekä kuvaamisen ja  editoimisen työkalut. 

social_media_manager_palkka

Työnkuva

Social Media Manager kehittää brändin tunnettuutta sosiaalisessa mediassa. Ammattilaisen käsissä sosiaalisen median strategia voi olla yrityksen markkinoinnille oikea kultakimpale, jonka kautta kohderyhmiä voidaan tavoittaa, palvella ja sitouttaa paremmin. Tyypillisimmin SoMe-päällikkö majailee yrityksen viestintä- tai markkinointiyksikössä, joko omana pikku yksikkönään tai sometiimin vetäjänä.

Osaamisen puolesta somemanagerin palettiin kuuluu ymmärrys somen hyödyntämisestä liiketoiminnassa, monimediainen sisällöntuotanto ja aimo annos luovia ideoita toteutettavaksi. Teknisiä osaamisvaatimuksia ei yleensä aseteta, mutta sosiaalisen median platformit, teknologiat ja toiminnallisuudet on syytä tuntea. Yleensä somemanager hallitsee jonkin sisällön tekemisen erikoisalueen, kuten valo- ja videokuvauksen, video-editoimisen, käsikirjoittamisen tms. 

 

Työnantaja, 
etsitkö tiimiisi sosiaalisen median päällikköä?

Yhteydenottopyyntö

Some-guru, 
vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin!Vinkkaa tästä!