Ammatti

Digistrategi

Digistrategi vastaa työssään yrityksen ja tämän asiakkaiden asiakaskokemuksen hienosäädöstä digitalisaatiota hyödyntäen. Digitaalinen ulottuvuus kuuluu tämän strategin työpöydälle aina suunnittelusta toteutukseen. Parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi strategin työkalupakkiin kuuluu sosiaalisen median alustat työkaluineen sekä muut data- ja analytiikkatyökalut. 

Digistrategi työskentelee asiakkuuspäällikön rinnalla vastaten asiakkaan ja tämän konseptien digitaalisuudesta. Tyypillisimmin digistrategin löytää yrityksen viestintä- tai markkinointiyksiköstä, joko omana yksikkönään tai markkinointitiimin jäsenenä. Osaamisen puolesta digistrategin palettiin kuuluu syvä ymmärrys digitalisaation hyödyntämisestä liiketoiminnassa, monimediaiset sisällöt ja luovien ideoiden toteuttaminen. Varsinaisia teknisiä osaamisvaatimuksia ei yleensä aseteta, mutta sosiaalisen median alustat, - teknologiat ja toiminnallisuudet on tunnettava, jotta saavutetaan paras asiakaskokemus. 

Etkö etsinytkään digistrategia?

Menikö haku pieleen etkä sittenkään tarkoittanut digistrategia? Ei se haittaa, niin voi käydä. Vilkaise kuitenkin, löytyisikö noin 40 digitalouden ammatin listauksesta juuri se titteli, jota todella etsit.

Selaa tehtäviä
Neukkari 3

Ammattilainen kertoo

Kun Suvi Johansson tuli taloon, hän oli vasta Tulos Helsingin viides työntekijä. Johansson toimi digistrategina ja johti asiakaskokemuksen liiketoiminta-aluetta.

Hänen tehtävänään oli neuvoa asiakkaitaan hyödyntämään digitalisaatiota niin, että he pystyvät tarjoamaan omille asiakkailleen mahdollisimman hyviä asiakaskokemuksia. Apuna käytettiin esimerkiksi web-analytiikkaa ja laadullista dataa.

Eniten iloa kiireisten työpäivien keskellä Suvi Johansson kertoi saavansa sekä työkavereistaan että asiakkaistaan. "Jos minulla on joku ongelma, joku kollegoista tietää siitä pikkuisen enemmän", Johansson kiitteli.

Nykyään Suvi toimii yrittäjänä.

Nimike

Erilaisia nimikeyhdistelmiä digistrategille löytyy mm. Strategist, Digital; Strategist; Strategist, Digitalization. Suomessa vakiintuneimmat nimikkeet kuitenkin ovat suomalaisittain Digistrategi ja englanninkielinen Digital Strategist. Lisäksi eri organisaatioissa digistrategi voi löytyä eri nimikkeellä, esim. Digital Content Strategist; Creative Strategist; Growth Marketing Strategist.

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi digistrategia? Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Digistrategi

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.