Ammatti

Sisältösuunnittelijat ja Social Media Managerit

Sisältösuunnittelija tai Social media manager on sisältöseppä, joka tuntee sosiaalisen median mahdollisuudet. Ammattilaisen käsissä sosiaalisen median strategia voi olla yrityksen markkinoinnille se kultakimpale, jonka kautta kohderyhmiä tavoitetaan, palvellaan ja sitoutetaam. Tyypillisimmin sisältö-päällikkö majailee yrityksen viestintä- tai markkinointiyksikössä, joko omana pikku yksikkönään tai some-tiimin vetäjänä. Sisältösuunnittelija on vaikuttavan ja kokijalleen merkityksellisen sisällön toteuttaja, ja aina liiketoiminnan asialla. Päätavoitteenaan hänellä on kehittää organisaation verkkosisältöjä vastaamaan asiakkaiden ja käyttäjien tarpeita ja toiveita.

Kirjoittaminen, kuvaaminen, editointi, tapahtumien suunnittelu ja analytiikan tulkinta kuuluvat tämän osaajan kontolle. Tarvittaessa Content Designer briiffaa myös lukuisat toteutuksen kumppanit sisällön tekemiseen. Joissain organisaatioissa rooli sulautuu yhteen Social Media Managerin tai Digital Marketing Managerin roolien kanssa.

Sisältösuunnittelija tai Social media manager kantaa joissain yrityksissä nimikkeitä Online Producer, Content Marketing Manager, Content Strategist, Content Marketing Specialist.

Ammattilainen kertoo

Susanna Flink aloitti vuonna 2015 sisältösuunnittelijana teleoperaattoriyritys Elisassa. Hän tekee asiakasviestintää Elisa Viihde -palvelun parissa, mm. verkkosivujen sisällöntuotantoa sekä sähköpostimarkkinointia.

Flink tuli Elisalle taskussaan kosolti kokemusta korporaatio- ja sosiaalisen median viestinnästä vakuutus- ja kiinteistöalan yrityksistä.

Content Designerin palkka

Marblesin toteutuneissa suorahakuprojekteissa Content Designerin / Sisältösuunnittelijan palkkapyynnöt ovat liikkuneet 3500-4500 euron luokassa vuosina 2020-2023. Toimeksiannoissa ei ole ollut mukana esimiesvastuuta, mikäli näin olisi, palkkataso olisi hieman 4500 euroa korkeampi.

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi sisältöjen suunnittelijaa? Ota meihin yhteyttä! Etsimme ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Content Designer

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.