Ammatti

Frontend Developer

Muuttaa vision todellisuudeksi

Frontend Developer, tuttavallisemmin “fronttidevaaja”, ymmärtää digitaalisen palvelun käyttäjän tarpeita. Tässä pestissä valmistuu se tärkein, nimittäin verkkopalveluiden loppukäyttäjälle näkyvä osa. Se osa, jonka näet, kun navigoit nettisivulle tai avaat mobiiliapplikaation.

Koodikielistä Frontend Developer hallitsee vähintään HTML:n, CSS:n, JavaScriptin ja PHP:n. Hän tuntee responsiivisen suunnittelun periaatteet ja osaa käyttää koodikirjastoja. Visuaalisuus ja käyttöliittymäsuunnittelu kulkevat käsi kädessä koodin kanssa. Etulinjan devaajan voi tavata esimerkiksi markkinoinnin tai digitaalisen markkinoinnin yksikössä.

Yhteistyö Backend developerien ja Full Stack Developerien kanssa on arkea.

Tarkoititko sittenkin muita devaajatehtäviä?

Eikö Frontend developer ollutkaan sitä mitä tarkoitit? Ei se mitään, luultavasti löydät hakemasi noin neljänkymmenen digitalouden ammattilaisen listauksesta. 

Selaa tehtäviä
Neukkari 3

Ammattilainen kertoo

Samuli Ristimäki on A-Lehtien Application Designer. Ristimäen työ sovellussuunnittelijana on hänen mukaansa projektiluontoista työskentelyä. Hän näkee ohjelmistokehityksen joukkuelajina, jossa projektipäälliköt, graafikot, konseptisuunnittelijat ja ohjelmoijat, kuten hän itse, puhaltavat yhteen hiileen.

Ristimäki uskoo, että tulevaisuudessa virtuaalitodellisuus (VR) ja tekoälyn hyödyntäminen tulevat lisääntymään ja niiden kanssa tulee kehittyä, vanhojen tekniikkojen jatkuvaa kehittämistä ja ylläpitoa kuitenkaan unohtamatta.

Videon tuotannon jälkeen Samuli on vaihtanut Franticin palvelukseen.

Nimike

Tämän fronttikoodarin nimike vaihtelee organisaatioittain sekä ammattilaisen oman mieltymyksenkin mukaan. Yleisimpiä nimikkeitä ovat mm. Frontend Developer; Front-end Engineer; Frontend Web Developer; Developer, Frontend;  ja puhekielessä Fronttidevaaja.

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi Frontend Developeria? Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Jätä yhteydenottopyyntö

Frontend Developer

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Vinkkaa itsesi mukaan