Ammatti

Backend Developer

Sivustojen selkäranka

Backend Developer ylläpitää ja optimoi sivustoa taustalta käsin, loppukäyttäjälle melko huomaamattomana. Kun jokin backendissä ei toimi, huomavat käyttäjätkin "bäkkidevaajien" olemassaolon, kun he rientävät korjaamaan ongelmaa.  

Backend Developer on vastuussa muun muassa laskennasta, logiikasta, tietokannan toiminnasta ja palvelun tehosta. Backend Developer vastaa tietokantoihin ja palvelimen ylläpitoon liittyvistä kehitystehtävistä.

Hän tuntee moderneja, ohjelmistoprojektien hallintaan liittyviä järjestelmiä ja työtapoja.
Hän ohjelmoi mm. Rubya, Pythonia, Javaa, sekä PHP:tä. Lisäksi hän hallitsee tietokantojen, kuten SQL:n käytön.

Backend Developer työskentelee tyypillisesti yritysten palveluiden kehitystiimissä. Hän tekee työssään yhteistyötä Web Designerin, Frontend Developerin, UX Designerin, sekä UI Designerin kanssa sivustojen toimivuuden edistämiseksi.

Tarkoititko sittenkin muita devaajatehtäviä?

Eikö Backend developer ollutkaan sitä mitä tarkoitit? Ei se mitään, luultavasti löydät hakemasi noin neljänkymmenen digitalouden ammattilaisen listauksesta. 

Selaa tehtäviä
Neukkari 3

Backend vai bäkki, devaaja vai koodari?

Varsinkin kehittäjäpiireissä Back-end Developerista on vakiintunut käyttöön monia eri nimikkeitä. Backend-devaaja, Backend-koodari, Bäkkäri-kehittäjä, sekä Bäkki-devaaja ovat nimiä, joilla voit kutsua tätä ammattilaista. 

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi Backend Developeria? Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Backend Developer

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.