Data Scientist ja Data-analyytikko

Luova louhija, kova ratkaisija

 

Palkka

5000–8000 €/kk
*Palkkataso toteutuneissa suorahauissa 2017-2019.

Koulutus

Data Scientistin koulutus on usein matemaattinen, teknillinen tai kaupallinen korkeakoulututkinto.

Muut osaamisvaatimukset

Data Scientistin työkalusalkkuun kuuluu mm. tietokannat, SQL, R ja Python. 

 

Tehtävänkuva

Kun dataa on paljon tai vaikkapa todella paljon, tarvitaan Data Scientistin osaamista ja viisautta. Big data, valtavat datamassat ovat tälle osaajalle arkipäiväisiä haasteita, joiden ratkaisemisesta hyötyy koko yritys. Dataa on pyöritettävä luovasti. Sitä pitää kerätä, hallinnoida, analysoida ja jalostaa eteenpäin. Isommassa data- ja analytiikkatiimissä kokeneemmat tekijät tai tiimin vetäjät voivat liikkua nimikkeillä, kuten Head of Data Science, Lead Data Scientist tai Senior Data Scientist.

Data Scientistin suurennuslasin alla ovat yrityksen liiketoimintaan vaikuttavat asiat: poikkeamat, yhtäläisyydet, eroavaisuudet ja tulevan arvioiminen, ennustaminen. Hän työskentelee esimerkiksi asiakkuus- ja klikkidatan tai logistiikkadatan parissa. Yhtenä esimerkkinä voidaan mainita verkkokaupan tuloksellisuuden parantaminen datan avulla, mutta osaamista voidaan soveltaa paljon muuhunkin. 

Tarkkana data-ammattilaisten nimikkeiden kanssa!

Nimikekulttuuri on tällä alueella vielä varsin kehittymätön. Data-analyytikko voi joissain organisaatioissa tarkoittaa samaa kuin Data Scientist toisaalla. Rekrytoivan esimiehen kannattaa olla tarkkana, eikä arvioida osaajia nykyisten tittelien perusteella. Myös palkka samaa nimikettä kantavien joukossa vaihtelee
erittäin paljon, jopa 100%. Tämä vaatii tarkkuutta myös HR:ssä. 

 

Työnantaja,
etsitkö tiimiisi Data Scientistia?Yhteydenottopyyntö

Data-ammattilainen,
vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin!

Vinkkaa tästä!