Miten vahvistaa hyvää työnantajamielikuvaa rekrytoinnissa?

Työnantajamielikuvalla on merkitystä, kun joudutaan kilpailemaan kaikkien haluamista osaajista ja kun osaamista on ylipäätään vähän saatavilla. Vaikeasti täytettäviin tehtäviin osaajia etsittäessä yrityksen tunnettuudella ja työnantajamaineella on väliä. Näiden puute tekee rekrytoimisesta entistäkin vaikeampaa.

Työnantajamielikuvaa voi sujuvasti vahvistaa ja entisestään parantaa ensiluokkaisella kandidaattikokemuksella. Hakijakokemus tai kandidaattikokemus (suorahaussa) onkin mainio tapa erottautua työnantajien massasta potentiaalisten osaajien suuntaan. Tänä päivänä etenkin huonot kokemukset rekrytointiprosesseista jaetaan somessa helposti. 

Miten siis vahvistaa hyvää työnantajamielikuvaa rekrytoinnissa?

Panosta moderniin rekrytointiprosessiin!

Sellaisen tunnusmerkkejä ovat esimerkiksi:

  • oikea tehtävän määrittely
  • oikeiden rekrytointikanavien ja menetelmien valinta (tehtäväkohtaisesti)
  • nopeus, ajantasaisuus
  • jatkuva kandidaattiviestintä
  • arvostavat kohtaamiset, rehelliset keskustelut
  • tehtävään suhteutettu prosessi (esimerkiksi soveltuvuusarviointien osalta)
  • ensiluokkainen jälkihoito
  • ammattimainen perehdytys / onboarding.

Kun rekrytoitu henkilö on aloittanut, yhteinen matka vasta alkaa. Perehdytys- tai onboarding-vaihe on rekrytointiprosessin jatkumo, tai sen voidaan katsoa olevan jopa osa sitä. Uusi tulokas odottaa rekrytointivaiheen lupausten täyttyvän. Hyvällä perehdytyksellä ja onboarding-tuella uudesta työntekijästä on mahdollisuus saada jopa työntekijälähettiläs, jonka avulla hyvää työnantajakuvaa vahvistetaan mitä aidoimmalla ja luotettavimmalla tavalla. 


Haluaisitko saada säännöllisesti sisältöä Marblesin rekrytoinnin asiantuntijoiden tuottamana? Tilaa Rekrytoinnin toisinajattelijoiden uutiskirje Linkedinissä! https://www.linkedin.com/newsletters/6978984927912415232/

Haluatko jättää yhteydenottopyynnön keskustellaksesi suorahaun käynnistämisestä Marblesin kanssa? Ota yhteyttä!

Kirjoittaja Katja Wasenius on kokenut rekrytoinnin ja suorahaun ammattilainen, joka työskentelee Marblesilla asiakkaiden neuvonantajana rekrytointiin ja suorahakuun liittyvissä asioissa. Katjan linkedin-profiili

     
3K8A7656 (3)

Lue vielä nämä!