Ammatti

CMO / Markkinointijohtaja

Alansa guru, joka näkee leveälle ja kauas

Organisaatiosta riippuen suurinta markkinointiin liittyvää päätösvaltaa voi käyttää Marketing Director, mutta jos kyse on suuremmasta yrityksestä, niin viimeinen sana on CMO:lla eli Chief Marketing Officerilla. Hän ymmärtää dataan perustuvan toiminnan merkityksen. Verkossa käytävä kilpailu on globaalia ja kovaa ja vain parhaat pärjäävät. Markkinointijohtajan tehtävänä on tartuttaa oma intonsa monenkirjavaan asiantuntijajoukkoon ja sparrata heidät parhaaseen mahdolliseen suoritukseen. Osaaminen on tällä gurulla vahvaa aina tuotekehityksestä markkinointiviestintään.

Markkinointimaailman ymmärtävä visionääri

CMO johtaa myyntiluvut mielessään, mutta ei koskaan unohda asiakasta. Hän ei koskaan kadota suurta kuvaa mielestään. Chief Marketing Officer hallitsee dataohjausta, mutta ymmärtää yhtälailla vaikuttavan tarinan merkityksen. Lisäksi hänen on osattava kaitsea laumaansa oikeaan suuntaan. Asiantuntijat palvelumuotoilijoista Mobile Developereihin vaativat ja ansaitsevat visionäärisyyttä sekä tukea vaativaan työhönsä.

Markkinoinnin ylipäällikkö osaa tehdä strategisia päätöksiä ja priorisoida, mikä markkinointiaktiviteeteissa on kaikkein tärkeintä. Hän myös osaa datalähtöisesti perustella, millaista kilpailuetua markkinointiin tehdyillä päätöksillä saa. Oman tiimin lisäksi on tärkeää osata innostaa myös heitä, jotka eivät heti markkinoinnin merkitystä yrityksen kokokuvalle oivalla.

Työnantaja - etsitkö markkinointijohtajaa/CMO:ta?

Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

CMO - haluaisitko uuden askeleen urallesi?

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Etsitkö sittenkin jotain toista digiammattia?

Menivätkö lyhenteet sekaisin etkä tarkoittanutkaan CMO:ta vaan jotain muuta digitalouden päällikköä tai johtajaa? Ei se haittaa, sillä titteliviidakko on melkoinen. Vilkaise, löytyisikö noin 40 digitalouden ammatin listauksesta juuri se titteli, jota todella etsit.

Selaa tehtäviä
Neukkari 3