Ammatti

Service Designer

Asiakaskokemus ja käytännöllisyys aina mielessä

Service Designer työskentelee asiakaslähtöisyys edellä. Hän on verkkopalvelujen innovaattori, suunnittelija ja käytännön kehittäjä. Palvelumuotoilijan intohimona on kirkastaa palvelun tarkoitus ja hyöty loppuasiakkaalle.

Palvelumuotoilijan työmenetelmät vaihtelevat tuotemuotoilusta käyttäjähavannointiin, mutta yhteneväistä niille on inhimillisen toimintalogiikan ymmärtäminen. Tämä verkkopalveluiden supersosiologi puurtaa harvemmin yksin. Tiimiin voi kuulua monenlaisia osaajia; arkkitehtejä, markkinointijohtoa, mobiilikehittäjiä ja UI/UX-suunnittelijoita. Taustaltaan palvelumuotoilija voi esimerkiksi olla ihmistieteilijä tai diplomi-insinööri – tärkeintä on, että käyttäjä- tai asiakaslähtöisyys ovat hallussa.

Ammattilainen kertoo

Andreas Pattichis työskentelee Senior Service Designerinä. Hänen työnkuvansa keskittyy asiakaskokemuksen kehittämiseen, käyttäjätutkimuksiin sekä asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeiden ymmärtämiseen. Työhön kuuluu myös paljon fasilitointia, workshoppaamista ja myyntiä.

Alalle pyrkivälle Pattichis antaisi vinkkinä, että palvelumuotoilijan on tärkeää olla tiimipelaaja, sillä työ on pitkälti tiimityöskentelyä. Lisäksi hän mainitsee, että palvelumuotoilijan tulee hahmottaa kokonaisuuksia, jotka eivät aina luontevasti mene yhteen.

Palkkataso vaihtelee suuresti

Palvelumuotoilijan palkka vaihtelee sekä työnkuvan, kokemuksen että organisaation mukaan. Marblesin toteutuneissa suorahakuprojekteissa palvelumuotoilijoiden palkkatasot ovat vaihdelleet 4000-5500 euron kuukausiansioissa. Silti myös kolmanneksen suurempia pyyntöjä kuullaan. 

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi palvelumuotoilijaa? Ota meihin yhteyttä! Etsimme ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Jätä yhteydenottopyyntö

Palvelumuotoilija

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Vinkkaa itsesi mukaan

Kurkkaa kymmenien digiammattien syövereihin

Olemme esitelleet noin 40 tärkeintä digitalouden ammattia ja niiden palkkauksen. Tutustu muihinkin ammattikuvauksiimme!

Selaa tehtäviä
Neukkari 3