Ammatti

Digital Transformation Lead

Intohimona digitaalisen muutoksen mahdollisuudet

Tämän uuden johtajatyypin vastuulla on vahtia, että yritys hyödyntää digitalisaatiota mahdollisimman tehokkaasti ja monipuolisesti. Digital Transformation Lead hallitsee digitaalisen kentän mahdollisuudet ja rajat, hän etsii ja räätälöi mahdollisuuksia hyödyntää digitalisaatiota yrityksen ydinliiketoiminnassa. Tämän digimuutosjohtajan tehtävänkuva keskittyy digitekemisen käynnistämiseen, kehittämiseen sekä kohottamiseen liiketoiminnan keskiöön.

Digiliiketoiminnan ammattijohtaja istuu yleensä yrityksen johtoryhmässä. Hän osallistuu yrityksen kasvun, tehokkuuden ja uusien toimintamallien kehittämiseen. Transformation Lead on digitaalisen tulevaisuudennäkymien viestintuoja ja kehittäjä. Tämä johtaja sijoittuu organisaatiosta riippuen eri yksiköiden välille, hänellä voi myös olla oma kehitysyksikkö.

Menivätkö tittelit sekaisin - etsitkö jotain muuta ammattia?

Etkö tarkoittanutkaan Digital Transformation Leadia vaan jotain muuta digitalouden päällikköä tai johtajaa? Ei se haittaa, sillä titteliviidakko on melkoinen. Vilkaise, löytyisikö noin 40 digitalouden ammatin listauksesta juuri se titteli, jota todella etsit.

Selaa tehtäviä
Neukkari 3

Ammattilainen kertoo

Dennis Stolt työskentelee Nesteellä digikehityksen parissa Head of Digital Development -nimikkeellä. Hänen työnkuvaansa kuuluu verkkopalveluiden kehittäminen, eCom-palvelut, mobiilipalvelut, sekä Nesteen data-alustan kehittämisen Data Science -puoli. Stoltin mukaan alalle pyrkivän on tärkeää ymmärtää, että pelkästään tekniikka ei riitä, vaan myös käyttäjäkokemus on huomioitava toiminnassa. Kilpailun kiristyessä asiakaskäyttäytymisen ja asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen nousee vielä entistäkin merkittävämpään osaan. Eikä pidä unohtaa muutoshalukkuutta, sillä ala ei ole koskaan staattinen ja pitää olla valmis mukautumaan uusiin tilanteisiin.

Nimikkeestä ja vastuista

Nimikkeenä Digital Transformation Lead on melko tuore. Eri yritysten johtoryhmissä tällä osaajalla voi olla hyvinkin erilainen viitta harteillaan, kuten CDO, Business Development Director tai perinteisemmin kehitys- tai muutosjohtaja. Tarkkaavaisimmat ovat huomanneet edellä mainittujen nimikkeiden rinnalla puhuttavan Digital Acceleration -heimosta. 

Työnantaja

Tarvitsetko digitaalisen liiketoiminnan kehittäjää? Ota yhteys! Etsimme sinulle parhaan ammattilaisen.

Kehitysjohtaja, digitalisaatio

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Ammattilainen kertoo

Kehitysjohtaja Jussi-Pekka Erkkola vastaa työssään digitaalisten palveluiden ja verkkokaupan kehittämisestä. Monikanavainen ostaminen, hyvin erilaiset asiakasryhmät ja digitaalinen projektinhallinta ovat läheisesti mukana arjessa. JP:n urapolku on kulkenut isojen talojen ja kansainvälistenkin kuvioiden kautta nykyiseen tehtävään.

Videon kuvaamisen jälkeen Jussi-Pekka on vaihtanut Keskolta Elisalle.