
Rekrytoijan aamukahvien sisältöpankki

Juho Toivola (10.2.21)
Juho on tunnettu työelämäpsykologi ja rekrytointikouluttaja. Hän kertoi vinkkejä menestyksekkään rekrytoinnin toteuttamiseen, pitäen sisällään rekrytointiprojektin käynnistämisen ja prosessin lyhyen ja pitkän aikavälin suunnittelun. Auki olevan työtehtävän esittely ja rekrytoivan esimiehen valmennus eivät vielä riitä.
Juho on perustanut keväällä uuden yrityksen, Asselmoinnin, jota hän kuvaa uuden ajan kumppaniksi henkilöstöarviointiin.

Lauri Vaisto / Duunitori (24.3.21)
Liian harvassa yrityksessä työnantajabrändäyksen suunnittelu on viety strategiselle tasolle, jonne se kuuluisi. Lauri muistutti, että EB-työssä ei kyse ole vain yksittäisistä teoista kuten kivojen tervetuliaislahjojen jakamisesta vaan vuosien suunnitelmallisesta projektista. Kun työnantajabrändi on kunnossa, se todennäköisesti lisää myös työnhakijoiden kiinnostusta yritystä kohtaan.
Lauri vastaa Duunitorilla työnantajabrändäämiseen liittyvistä projekteista.

Aku Varamäki / Workday Designers (14.4.21)
Työelämän tai työpäivän muotoilu ovat uusia termejä. Niiden merkitystä työelämämuotoilija Aku avasi tarkemmin. Hänen Workday Designers -yrityksensä tavoitteena on "auttaa ihmisiä ja organisaatioita työn murroksessa ja kehitämme ihmislähtöistä työelämää muotoilun keinoin."

Saara Eder-Falck / Wärtsilä (12.5.21)
Valmentamista voi käyttää hyväksi melkein missä tahansa ja myös työelämän muutosten vauhdittamisessa. Saara toi asiaan näkemystä suuren kansainvälisen teollisuusyrityksen HR:n "pääkallopaikalta" ja avasi tilanteita, joissa Wärtsilä on valmentamisesta hyötynyt. Wärtsilä käyttää coachingissa sekä ulkoisia että omia sisäisiä asiantuntijoitaan.

Elina Piskonen / Kaiku Helsinki (26.5.21)
Palvelumuotoilu ja muotoiluajattelu sopivat erittäin hyvin yhteen rekrytoinnin kehittämisen kanssa. Vaihtoehtoja riittää aina strategisesta työnhakijamielikuvan kehittämisestä juuri valitun työntekijän perehdytykseen saakka. Kaiku Helsingissä Head of Service Designina työskentelevä Elina tuntee erinomaisesti niin suurten kuin pientenkin asiakkaiden tarpeet ja palvelumuotoilun mahdollisuudet.

Visa Myllyntaus / K-ryhmä (16.6.21)
Työntekijäkokemus, työntekijäymmärrys ja työnantajabrändi muodostivat Visan alustuksen "pyhän kolmiyhteyden". Brändin kehittäminen on vähintään jollain tasolla useissa yrityksissä, mutta etenkin työntekijöiden tarpeiden ja toiveiden tutkimus on vasta tekemässä tuloaan. Visa työskentelee K-ryhmässä Talent Acquisition -asioista vastaavana päällikkönä.
Elokuussa ilmestyy Visan ja Miikka Huhdan kirjoittama kirja Työnantajabrändi ja työntekijäkokemus.
Tiesitkö, että saat kirjasta 20 prosentin ennakkotilaajan alennuksen alennuskoodilla “VETOTYOP”, kun teet tilauksen ALMA Talentin omasta verkkokaupasta?

Katriina Grönqvist / Great Place to Work Finland (25.8.21)
Miten työnantajien erinomaisuutta mitataan? Great Place to Workin maailmanlaajuinen verkosto arvioi työntekijäkokemusta ympäri maailman noin sadassa maassa.
Toimitusjohtaja Katriina Grönqvist kertoi, mitä Great Place to Work -verkosto painottaa arvioissaan ja mitä hyötyä yritys voi työnantajabrändilleen saada korkeista sijoituksista yritysvertailuissa.

Saku Tihveräinen / Marbles (15.9.21)
Rekrytointia tutkitaan akateemisesti paljonkin mutta tutkimustulokset nousevat harvemmin päivänpolttaviksi keskustelunaiheiksi. Havainnoista voi kuitenkin olla konkreettista hyötyä alan HR- ja rekrytointiammattilaisten päätöksentekoon.
Saku teki viisi nostoa tuoreista kansainvälisistä tutkimuksista.

Elina Piipponen / Solita (13.10.21)
Rekrytointi ei ole hakuammuntaa, kun ottaa datan avuksi. Se tiedetään Solitassa. Elina Piipponen jakoi hyviä käytäntöjä datalähtöisestä rekrytoinnista ja antoi muutamia vinkkejä mittareista, joita seurata, jotta hakijakokemus kohentuisi ja yritys saisi talteen olennaisinta tietoa tärkeimmistä hakijaprofiileista.

Kersti Vannas / Instar (10.11.21)
Employer branding hyödyttää kaiken kokoisia yrityksiä, ja kansainvälisesti toimivat yritykset voivat saada siitä vetoapua ja näkyvyyttä toiminnalleen. Kersti jakoi kaksi erilaista EB-onnistumistarinaa vasta perustetusta, nopeasta kasvaneesta IT-yrityksestä ja suuresta finanssitalosta.

Matti Hirvonen / Mediashake (19.1.22)
Rekrytoijan hyödyllisimpiin digimarkkinointitaitoihin kuuluvat Google Ads -mainonta, sosiaalisen median mainonta ja hakukoneoptimointi (SEO). Matti veti veti vuoden 2022 ensimmäisissä aamukahveissa napakan johdannon aiheesta ja herätteli keskustelua markkinoinnin mahdollisuuksista.
