Rekrytoijan aamukahvien sisältöpankki

Vanhat keinot eivät enää pure rekrytoinnissa, ja ala tarvitsee uudistamista. Siksi halusimme haastaa rekrytoinnin, HR:n ja employer brandingin vanhat "ismit" ja kutsuimme keväällä vieraiksemme Suomen huippuja ravistelemaan ajattelua. Tältä sivulta voit ladata itsellesi kaikkien vieraidemme esitykset ja tutustua heihin tarkemmin. Älä unohda lähettää heille LinkedIN-kutsua, ellet sitä ole jo tehnyt!
Tervetuloa aamukahveille
Nainen kotitoimistolla

Juho Toivola (10.2.21)

Juho on tunnettu työelämäpsykologi ja rekrytointikouluttaja. Hän kertoi vinkkejä menestyksekkään rekrytoinnin toteuttamiseen, pitäen sisällään rekrytointiprojektin käynnistämisen ja prosessin lyhyen ja pitkän aikavälin suunnittelun. Auki olevan työtehtävän esittely ja rekrytoivan esimiehen valmennus eivät vielä riitä. 

Juho on perustanut keväällä uuden yrityksen, Asselmoinnin, jota hän kuvaa uuden ajan kumppaniksi henkilöstöarviointiin.

Lue lisää Verkostoidu Juhon kanssa
toivola_juha

Steve Brown ja Pauliina Valpas (3.3.21)

Luovuuden tärkeyttä ei kiistä kukaan, mutta eihän sitä voi mitata mitenkään - vai voiko sittenkin? Yellow Methodin Steve ja Pauliina esittelivät menetelmiä työelämän luovuuden mittarointiin ja johtamiseen.

Lataa esitys Verkostoidu Stephenin kanssa
Marbles morning w_Yellow copy

Lauri Vaisto / Duunitori (24.3.21)

Liian harvassa yrityksessä työnantajabrändäyksen suunnittelu on viety strategiselle tasolle, jonne se kuuluisi. Lauri muistutti, että EB-työssä  ei kyse ole vain yksittäisistä teoista kuten kivojen tervetuliaislahjojen jakamisesta vaan vuosien suunnitelmallisesta projektista. Kun työnantajabrändi on kunnossa, se todennäköisesti lisää myös työnhakijoiden kiinnostusta yritystä kohtaan.

Lauri vastaa Duunitorilla työnantajabrändäämiseen liittyvistä projekteista.

Lue lisää Verkostoidu Laurin kanssa
Marbles morning w_Duunitori-1

Aku Varamäki / Workday Designers (14.4.21)

Työelämän tai työpäivän muotoilu ovat uusia termejä. Niiden merkitystä työelämämuotoilija Aku avasi tarkemmin. Hänen Workday Designers -yrityksensä tavoitteena on "auttaa ihmisiä ja organisaatioita työn murroksessa ja kehitämme ihmislähtöistä työelämää muotoilun keinoin."

Lataa esitys Verkostoidu Akun kanssa
Marbles morning w_WorksdayDesigners-1

Saara Eder-Falck / Wärtsilä (12.5.21)

Valmentamista voi käyttää hyväksi melkein missä tahansa ja myös työelämän muutosten vauhdittamisessa. Saara toi asiaan näkemystä suuren kansainvälisen teollisuusyrityksen HR:n "pääkallopaikalta" ja avasi tilanteita, joissa Wärtsilä on valmentamisesta hyötynyt. Wärtsilä käyttää coachingissa sekä ulkoisia että omia sisäisiä asiantuntijoitaan.

Lataa esitys Verkostoidu Saaran kanssa
Aamukahvit Saara Eder-Falck3

Elina Piskonen / Kaiku Helsinki (26.5.21)

Palvelumuotoilu ja muotoiluajattelu sopivat erittäin hyvin yhteen rekrytoinnin kehittämisen kanssa. Vaihtoehtoja riittää aina strategisesta työnhakijamielikuvan kehittämisestä juuri valitun työntekijän perehdytykseen saakka. Kaiku Helsingissä Head of Service Designina työskentelevä Elina tuntee erinomaisesti niin suurten kuin pientenkin asiakkaiden tarpeet ja palvelumuotoilun mahdollisuudet.

Lataa esitys Verkostoidu Elinan kanssa
Marbles Aamukahvit Elina Piskonen-1

Visa Myllyntaus / K-ryhmä (16.6.21)

Työntekijäkokemus, työntekijäymmärrys ja työnantajabrändi muodostivat Visan alustuksen "pyhän kolmiyhteyden". Brändin kehittäminen on vähintään jollain tasolla useissa yrityksissä, mutta etenkin työntekijöiden tarpeiden ja toiveiden tutkimus on vasta tekemässä tuloaan. Visa työskentelee K-ryhmässä Talent Acquisition -asioista vastaavana päällikkönä.

Elokuussa ilmestyy Visan ja Miikka Huhdan kirjoittama kirja Työnantajabrändi ja työntekijäkokemus.

Tiesitkö, että saat kirjasta 20 prosentin ennakkotilaajan alennuksen alennuskoodilla “VETOTYOP”, kun teet tilauksen ALMA Talentin omasta verkkokaupasta?

 

Lataa esitys Verkostoidu Visan kanssa
Marbles Aamukahvit Visa Myllyntaus_3

Katriina Grönqvist / Great Place to Work Finland (25.8.21)

Miten työnantajien erinomaisuutta mitataan? Great Place to Workin maailmanlaajuinen verkosto arvioi työntekijäkokemusta ympäri maailman noin sadassa maassa. 

Toimitusjohtaja Katriina Grönqvist kertoi, mitä Great Place to Work -verkosto painottaa arvioissaan ja mitä hyötyä yritys voi työnantajabrändilleen saada korkeista sijoituksista yritysvertailuissa.

 

Lataa esitys Verkostoidu Katriinan kanssa
Marbles Aamukahvit Katriina Grönqvist

Saku Tihveräinen / Marbles (15.9.21)

Rekrytointia tutkitaan akateemisesti paljonkin mutta tutkimustulokset nousevat harvemmin päivänpolttaviksi keskustelunaiheiksi. Havainnoista voi kuitenkin olla konkreettista hyötyä alan HR- ja rekrytointiammattilaisten päätöksentekoon.

Saku teki viisi nostoa tuoreista kansainvälisistä tutkimuksista.

 

Lataa esitys Verkostoidu Sakun kanssa
Marbles Aamukahvit Saku

Elina Piipponen / Solita (13.10.21)

Rekrytointi ei ole hakuammuntaa, kun ottaa datan avuksi. Se tiedetään Solitassa. Elina Piipponen jakoi hyviä käytäntöjä datalähtöisestä rekrytoinnista ja antoi muutamia vinkkejä mittareista, joita seurata, jotta hakijakokemus kohentuisi ja yritys saisi talteen olennaisinta tietoa tärkeimmistä hakijaprofiileista.

 

Lataa esitys Verkostoidu Elinan kanssa
Marbles Aamukahvit Elina Piipponen

Kersti Vannas / Instar (10.11.21)

Employer branding hyödyttää kaiken kokoisia yrityksiä, ja kansainvälisesti toimivat yritykset voivat saada siitä vetoapua ja näkyvyyttä toiminnalleen. Kersti jakoi kaksi erilaista EB-onnistumistarinaa vasta perustetusta, nopeasta kasvaneesta IT-yrityksestä ja suuresta finanssitalosta.

 

Lataa esitys Verkostoidu Kerstin kanssa
Marbles Aamukahvit Kersti

Matti Hirvonen / Mediashake (19.1.22)

Rekrytoijan hyödyllisimpiin digimarkkinointitaitoihin kuuluvat Google Ads -mainonta, sosiaalisen median mainonta ja hakukoneoptimointi (SEO). Matti veti veti vuoden 2022 ensimmäisissä aamukahveissa napakan johdannon aiheesta ja herätteli keskustelua markkinoinnin mahdollisuuksista.

 

Lataa esitys Verkostoidu Matin kanssa
matti hirvonen2

Vahvistusta tiimiin - aloitusaika eilen?

Joskus uuden digialan ammattilaisen löytämiseksi iskee tulipalokiire, joskus riittää rauhallisempikin tahti. Olipa kyseessä sitten data-ammattilainen, bisnesjohtaja, palvelumuotoilija tai vaikka IT-arkkitehti, ota yhteyttä niin ryhdytään töihin!

Käynnistetään suorahaku yhdessä
Nuori parrakas mies nauttii töistä