Ammatti

Data Scientist

Luova louhija, kova ratkaisija

Kun dataa on paljon tai vaikkapa todella paljon, tarvitaan Data Scientistin osaamista ja viisautta. Big data, valtavat datamassat ovat tälle osaajalle arkipäiväisiä haasteita, joiden ratkaisemisesta hyötyy koko yritys. Dataa on pyöritettävä luovasti. Sitä pitää kerätä, hallinnoida, analysoida ja jalostaa eteenpäin. Isommassa data- ja analytiikkatiimissä kokeneemmat tekijät tai tiimin vetäjät voivat liikkua nimikkeillä, kuten Head of Data Science, Lead Data Scientist tai Senior Data Scientist.

Data Scientistin suurennuslasin alla ovat yrityksen liiketoimintaan vaikuttavat asiat: poikkeamat, yhtäläisyydet, eroavaisuudet ja tulevan arvioiminen, ennustaminen. Hän työskentelee esimerkiksi asiakkuus- ja klikkidatan tai logistiikkadatan parissa. Yhtenä esimerkkinä voidaan mainita verkkokaupan tuloksellisuuden parantaminen datan avulla, mutta osaamista voidaan soveltaa paljon muuhunkin. 

 

Tarvitsetteko Data Scientistin tiimiinne?

Data Scientist kertoo työstään

Jonne Heikkinen uskoo, että datan käsittelyn ammattilaiset ovat tämän hetken kovimpia muutoksen tekijöitä yrityksissä. He pääsevät paitsi seuraamaan datapohjaisen markkinoinnin ja päätöksenteon muutosta, myös vaikuttamaan siihen.

Sen takia Heikkinen työskenteli Data Science -päällikkönä Solitalla. Videon tuotannon jälkeen hän on siirtynyt neuvonantajaksi.

Tarkkana data-ammattilaisten nimikkeiden kanssa!

Mitä tulee datan kultasormiin, nimikekulttuuri elää melko paljon ja sama nimike saattaa tarkoittaa eri asioita eri organisaatioissa. Tämän takia rekrytoijien  Data-analyytikko voi joissain organisaatioissa tarkoittaa samaa kuin Data Scientist toisaalla, sama datatieteilijä voi toisaalta löytyä Data Manager -nimikkeellä. Nimikkeistä selkeästi yleistynein on Data Scientist. Rekrytoivan esimiehen ja HR:n kannattaakin olla tarkkana, eikä arvioida osaajia nykyisten tittelien perusteella. Myös palkka samaa nimikettä kantavien joukossa vaihtelee erittäin paljon, joskus jopa 100 prosenttia.

Työnantaja - etsitkö Data Scientistia?

Etsitkö tiimiisi Data Scientistia? Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Data Scientist - haluaisitko uutta nostetta urallesi?

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Kurkkaa kymmenien digiammattien syövereihin

Olemme esitelleet noin 40 tärkeintä digitalouden ammattia ja niiden palkkauksen. Tutustu muihinkin ammattikuvauksiimme kuten muihinkin data-ammattilaisen tehtäviin!

Selaa tehtäviä
Neukkari 3