CRO Specialist

CRO Specialistin
palkka

4500-6000€/kk
*Palkkatasoja toteutuneissa suorahauissa 2017-2020.

CRO Specialistin
koulutus

CRO-suunnittelijoilla on tyypillisesti teknillinen tai kaupallinen koulutus.

Muut
osaamisvaatimukset

Osaamisvaatimuksina on tyypillisesti Google Analytics ja perus ohjelmointikielet, kuten HTML, CSS, JS.

 

Työnkuva

CRO Specialistin eli konversio-optimoijan työ ei ole koskaan valmis. Konversio-optimoinnin tavoitteena on nimittäin hioa verkkokaupan myynti maksimiin. Verkkosivuston tai verkkokaupan konversioasteen parantaminen tarkoittaa esimerkiksi enemmän tuotteita ostoskorissa tai enemmän sitoutuneita vierailijoita verkkosivulla. Lyhenne CRO tulee englanninkielisistä sanoista Conversion Rate Optimization.

CRO-suunnittelija luo testaamisen kautta optimaalisia asiakaspolkuja, joiden tarkastelun mittari on tuottavuus. Konversiosankarin työkalupakista löytyy erilaisia kävijää mittaavia menetelmiä, kuten web-analytiikka, a/b- ja multivarianttitestaus, heat mapit, kyselyt ja selaintestit. Ohjelmoinnin tuntemus tekijällä vähintään hyvällä perustasolla.  Vähääkin suurempien verkkokauppojen tiimeissä työskennellään yhdessä Web-Analyytikkojen ja Content Designereiden kanssa. 

CRO Specialistin palkka ja nimike

CRO Specialistin palkkataso on liikkunut Marblesin toteutuneissa suorahakuprojekteissa vuosina 2019-2020 noin 4500-6000€ välillä. Palkkatasoon vaikuttaa työkokemuksen määrä ja mahdollinen esimiesvastuu. Alalla aloittelevan CRO-konsultin palkka voi liikkua 4500€ paikkeilla, kun taas Senior konsultti voi päästä 6000€ kuukausittaiseen ansiotasoon. 

CRO Specialist -nimikkeen suomennos konversio-optimoija on melko yleinen, mutta englanninkieliset vastineet ja yhdistelmät ovat suositumpia. Unohtamatta organisaatiokohtaisia eroja ja konversioammattilaisen vastuualueita, nimike voi olla esim. CRO-asiantuntija; CRO Consultant; CRO Expert; Web Specialist; Konversio-optimoija. Toisinaan CRO Specialistin työsarka konversio-optimoinnin parissa on sulautettu eCommerce Managerin työtehtäviin ja hän hoitaa myös tämän tontin.

 

Työnantaja, 
etsitkö tiimiisi
CRO Specialistia?

Ota yhteyttä

CRO Specialist,
vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin!

Vinkkaa tästä!