Miten erottautua muista Marketing Managereista? 5 vinkkiä!

Marketing Manager ja markkinointipäällikkö ovat yksi yleisimmistä titteleistä, joka meillä tulee vastaan sekä asiakasprojektien että vinkkaajien puolella. Markkinoilla onkin pilvin pimein eritasoisia osaajia samalla tittelillä – miten tuoda omaa osaamista esille? Tässä viisi vinkkiä erottautumiseen!

marketing manager1. Digitaalinen osaaminen on tänä päivänä välttämättömyys. 
Erilaisten digimarkkinoinnin sertifikaattien suorittaminen on yksi tapa kertoa siitä, että tiedät missä mennään ja haluat kehittää omaa osaamistasi. Tutustu siis Google Academy for Adsiin ja HubSpot Academyyn – molemmat tarjoavat paljon ilmaisia koulutusmateriaaleja sekä mahdollisuuden suorittaa erilaisia sertifikaatteja. Muista myös laittaa suorittamasi seritifikaatin tiedot esille LinkedIniin!

2. Kerro toimialaosaamisestasi. 
Jos olet erikoistunut johonkin tiettyyn toimialaan, tuo se esille. Ja vaikka et sinänsä olisi aktiivisesti erikoistunutkaan, sinulla on varmasti paljon enemmän ns. hiljaista tietoa mitä itsekään ymmärrät. Hiljainen tieto vain karttuu pala kerrallaan vuosien saatossa – ajattele vaikka tilannetta 5 vuotta sitten – tiesit varmasti silloin aika paljon vähemmän.

3. Onko sinulla jonkun tietyn markkinointifunktion erityisosaamista? 
Oletko käytännössä pyörittänyt esimerkiksi hakusanamainontaa tai rakentanut markkinoinnin automaatiokoneen? Vai oletko ollut taitava ostaja, joka on pitänyt lankoja käsissään useiden eri toimittajien lankoja? Kerro tästäkin konkreettisten esimerkkien kautta.

4. Projektinhallintakokemus on kultaakin kalliimpaa.
 
Joten jos olet vienyt esimerkiksi asiakaskokemukseen, kotisivuihin tai isoihin kampanjoihin liityviä projekteja läpi, tuo sekin esille.

5. Jos aika riittää, kannattaa harkita esimerkiksi blogin pystyttämistä. 
Helpoin tapa lähteä liikenteeseen on kuitenkin se, että pistät LinkedIn-profiili kuntoon. Tämä kannattaa tehdä, vaikka olisit tällä hetkellä tyytyväinen työhösi – olet nopeasti pidemmällä jos valmistaudut muutoksiin ennakkoon, kuin että esimerkiksi yt-neuvottelujen jälkeen lähdet ihan tyhjästä liikenteeseen.

Jos LinkedIn-tietojen päivittäminen on jäänyt, kurkkaapa bloggaus LinkedIn-profiilin täydentämiseen liittyen.

Lue vielä nämä