Ammatti

Key Account Manager

Yrityksen asiakaskuiskaaja

Tehtävänkuva

Key Account Manager eli avainasiakaspäällikkö on vastuussa yrityksen tärkeimmistä asiakkuuksista. Yritys joko nimeää hänelle asiakkuudet tai sitten hän kerää ne itse tehdessään asiakashankintaa.


Tämän asiakasgurun työnkuvaan kuuluu tyypillisesti asiakkuuksienhallintaa, neuvottelemista, konsultointia sekä myyntiä. Häneltä voidaan myös edellyttää kyvykkyyttä liiketoiminnan kehittämiseen.
Key Account Manager vastaa toiminnastaan usein myyntijohtajalle.  

Avainasiakkuuspäällikön rooli on yritykselle erittäin tärkeää nykypäivän markkinassa. Hänen vastuullaan on huolehtia siitä, että asiakkaiden kokema hyöty ja arvo yrityksestä säilyy ja he pysyvät tämän myötä yrityksen asiakkaina. 

Ammattilainen kertoo

Account Director Marjo Salomaa työskentelee digimarkkinointitoimisto Netbooster Finlandissa Helsingissä, Salomaa vastaa Netbooster Finlandin asiakkuuksista sekä uusasiakashankinnasta. Yritys tarjoaa myös mm. mediasuunnittelua, hakukoneoptimointia ja verkkoanalytiikkaa.

Videon tuotannon jälkeen Marjo on vaihtanut Dagmarin palvelukseen.

Etsitkö sittenkin jotain toista digiammattia?

Oliko mielessäsi sittenkin jokin toinen titteli kuin avainasiakaspäällikkö? No, voit antaa muiden nauttia tästä sisällöstä, mutta kokeile onneasi ja testaa, löytyisikö noin 40 digiammattitittelin listalta se, mitä todella olit hakemassa. 

Aina voit löytää sieltä uusia tittelituttavuuksia...

Selaa tehtäviä
Neukkari 3

Vaihtelevat nimikkeet

Nimikkeiden käyttö vaihtelee paljon eri yrityskulttuureissa. KAM:eista käytetään monia eri nimikkeitä, vaikka tehtävänkuva pysyisikin silti asiakkuuksien hallintana. Nimikkeenä voi olla esimerkiksi Account Strategist, Client Success Manager, asiakkuuspäällikkö, Growth Manager, tai avainasiakkuuspäällikkö.

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi Key Account Manageria? Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Jätä yhteydenottopyyntö

Key Account Manager

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Vinkkaa itsesi mukaan