Ammatti

Digital Architect

Tavoitteena asiakaskokemuksen parantaminen

Digiarkkitehti vastaa digitaalisten kanavien arkkitehtuurista, joiden keskiössä on asiakaskokemus. Hänelle kuuluu markkinoinnin järjestelmien toiminnalliset ja tekniset määrittelyt. Hän hyödyntää tehtävässään kattavasti teknologiaa, analytiikkaa sekä pilvipalveluita automatisoidakseen asiakaskokemuksen prosesseja verkossa. Tavoitteena on asiakaskokemuksen parantaminen sekä myynnin kasvu.

Tämän henkilön tulee tuntea ja osata teknistä maailmaa, mutta hän ymmärtää myös liiketoimintapuolta ja työskentelee läheisesti markkinoinnin kanssa.

Nimikekirjo

Digiarkkitehdin nimike on vakiintunut englanninkieliseen Digital Architectiin. Muita nimikkeitä ovat esim. Architect, Digital; Digital Lead, Architecture; Lead Architect; Web Architect; Architect, Digitalization. Eri kokoisissa yrityksissä voi toimia useita arkkitehteja ja päin vastoin. Rekrytoinneissa täytyykin olla tarkkana, minkälaista arkkitehtia haetaan ja mitä kyseisen arkkitehdin työpöydältä tulee löytymään.

Suuremmissa organisaatioissa on usein omat erityisarkkitehtinsä eri osa-alueita varten, esim. Tietoarkkitehti (Information Architect), Infra-arkkitehti (Infrastructure Architect), Teknologia-arkkitehti (Technology Architect), IT-arkkitehti tai ICT-arkkitehti (IT Architect tai ICT Architect), Liiketoiminta-arkkitehti (Business Architect), IoT-ratkaisuarkkitehti (IoT Solution Architect), Data-arkkitehti (Data Architect) tai kokonaisarkkitehti (Enterprise Architect).

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi Digital Architectia? Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Digital Architect

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.