Ammatti

Full Stack Developer

Koodari isolla Koolla

Full Stack-devaajalla on kaikki hallussa. Nimitys "full stack" tulee siitä, että käytännössä tämä kaveri voisi tehdä sivuston tai sovelluksen yksin, alusta loppuun. Tämä devausvelho hallitsee kaikki siihen vaadittavat työvaiheet.

Full Stack Developer hallitsee frontend-kehityksen, eli sivuston tai sovelluksen loppukäyttäjälle näkyvät asiat. Tämän lisäksi kyseinen monitaituri on myös kotonaan backend-kehityksen parissa, eli hän hallitsee myös sivuston tai sovelluksen taustalla olevat asiat, kuten tietokannat ja infrastruktuurin. Parhaassa tapauksessa Full Stack-devaaja hallitsee vielä UX- ja UI-suunnittelun, jotka ovat loppukäyttäjän miellyttävän käyttäjäkokemuksen ja selkeän käyttöliittymän taustavoimat.

Tarkoititko sittenkin muita devaajatehtäviä?

Eikö Full Stack Developer ollutkaan sitä mitä hait? Ei se mitään, luultavasti löydät hakemasi noin neljänkymmenen digitalouden ammattilaisen listauksesta. 

Selaa tehtäviä
Neukkari 3

Tiimi ja nimike

Full Stack Developer on haluttu osaaja pienemmissä yrityksissä, sillä hän voi vastata yksin sivuston pyörittämisestä ja kehittämisestä. Sen sijaan suuremmissa organisaatioissa palkataan usein kokonainen tiimi, johon voi lukeutua esimerkiksi frontti- ja bäkkidevaaja sekä UX/UI-suunnittelijat.

Full Stack Developeria voidaan kutsua esim. Full Stack-devaajaksi, Full Stäkki-kehittäjäksi, Full Stack-ohjelmoijaksi tai -koodariksi tai lyhentäen nimikkeen vain Full Stackiksi.

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi Full Stack Developeria? Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Devaaja

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.