Full Stack Developer

Koodari isolla Koolla

 

Full Stack Developer palkka

4200–6000€/kk
*Palkkatasoja toteutuneissa suorahauissa 2018-2020.

Full Stack Developer koulutus

Tietojenkäsittelytieteen korkeakoulutus. Alalla myös paljon työssään oppineita.

Muut vaatimukset

Tyypillisesti taitaa HTML:n, CSS:n ja JavaScriptin. Tämän lisäksi osaa mahdollisesti Rubya, PHP:tä, sekä Pythonia. Hallitsee tietokannat, sekä mahdollisesti UX/UI:ta. 

Marbles_asiantuntija_designerTyönkuva

Full Stack-devaajalla on kaikki hallussa. Nimitys "full stack" tulee siitä, että käytännössä tämä kaveri voisi tehdä sivuston tai sovelluksen yksin, alusta loppuun. Tämä devausvelho hallitsee kaikki siihen vaadittavat työvaiheet.

Full Stack Developer hallitsee frontend-kehityksen, eli sivuston tai sovelluksen loppukäyttäjälle näkyvät asiat. Tämän lisäksi kyseinen monitaituri on myös kotonaan backend-kehityksen parissa, eli hän hallitsee myös sivuston tai sovelluksen taustalla olevat asiat, kuten tietokannat ja infrastruktuurin. Parhaassa tapauksessa Full Stack-devaaja hallitsee vielä UX- ja UI-suunnittelun, jotka ovat loppukäyttäjän miellyttävän käyttäjäkokemuksen ja selkeän käyttöliittymän taustavoimat.

Tiimi ja nimike 

Full Stack Developer on haluttu osaaja pienemmissä yrityksissä, sillä hän voi vastata yksin sivuston pyörittämisestä ja kehittämisestä. Sen sijaan, suuremmissa organisaatioissa palkataan usein kokonainen tiimi, johon voi lukeutua esimerkiksi frontti- ja bäkkidevaaja sekä UX/UI-suunnittelijat.

Full Stack Developeria voidaan kutsua esim. Full Stack-devaajaksi, Full Stäkki-kehittäjäksi, Full Stack-ohjelmoijaksi tai -koodariksi tai lyhentäen nimikkeen vain Full Stackiksi.

 

 

Työnantaja,
etsitkö tiimiisi kehittäjää?

Yhteydenottopyyntö

Devaaja,
vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin!

Vinkkaa tästä!