Ammatti

Millaista palkkatasoa digiammattilaiset odottavat?

Kilpailukykyinen palkkataso kertoo ammattitaidon ja kokemuksen arvostuksesta ja se lisää yrityksen houkuttelevuutta ammattilaisten silmissä. Asianmukainen palkkataso myös edistää nykyisten työntekijöiden sitoutumista työhönsä. Asianmukainen palkkataso takaa myös rekrytoinnin onnistumisen.
Lataa palkkatutka
nuori nainen töissä toimistolla

Miten digialan palkkataso määritellään?

Palkka määritetään kunkin ammattinimikkeen osalta erikseen. Kokonaispalkkaukseen vaikuttavat esimerkiksi henkilön osaaminen, työkokemus ja koulutustaso, mutta vaakakupissa painavat myös esimerkiksi mahdollinen tiiminvetovastuu. Lisäksi varsinkin myyntitiimien palkkauksessa suuressa osassa ovat myynti-, tulos- ja asiakkuuskohtaiset tavoitteet.

Digiammattilaiset haluavat päästä avoimesti neuvottelemaan palkkatasostaan. Digiammattilaiset pitävät myös tärkeänä sitä, että työnantaja on valmis tarkistamaan palkkatasoa vastuun ja työnkuvan muuttuessa.

Jo työsuhteen alussa työnantajan ja ammattilaisen on hyvä sopia, kuinka usein palkkakeskusteluita on määrä käydä, mitä henkilökohtaiset KPI:t (Key Performance Indicators) voisivat olla ja millaisia vaikutuksia niiden täyttämisellä voisi palkkatasoon olla.

Marbles on seurannut digitalouden ja IT-alan ammattilaisten palkkatoiveita jo yli 10 vuoden ajan, ja tuoreimmat tiedot julkaistaan Palkkatutkissamme. Niiden data perustuu suorahakukandidaateiltamme pyydettyihin, tiettyä ammattinimikettä koskeviin palkkapyyntöihin. Palkkatutkat kertovat siis kattavasti siitä ansiotasosta, jota digiammattilaiset odottavat määrätyistä työtehtävistä. 

Lataa tuorein Palkkatutka täältä:

Lataa palkkatutka

Ole tarkkana tittelien kanssa 

Joskus tittelit kuulostavat melko samalta, mutta niiden välisissä palkkatasoissa voi olla tuntuviakin eroja. Esimerkiksi uransa alussa olevan data-analyytikon ja kokeneen, tiimiä vetävän Lead tai Senior Data Scientistin kuukausiansiotason välillä voi olla parinkin tuhannen euron erotus. Onnistuneen rekrytoinnin takaamiseksi ammattinimike, vastuualueet ja tehtävän sisältö on syytä määrittää mahdollisimman tarkkaan jo rekryprosessin alussa.

Jos haluat lukea lisää digitalouden ja IT-alan ammattinimikkeistä, tutustu yli 40 ammattia käsittävään uratietopankkiimme tai lataa tuorein Rekrytoijan digiopas.

Lataa rekryopas

Kaipaatko sparrausta palkkausasioissa?

Käytännön neuvoja headhunting-prosessin käynnistämiseen, tehtävänkuvien syvälliseen määrittelyyn ja oikean, kilpailukykyisen ansiotason määrittelyyn saa Marblesin rekrytointikonsulteilta. Ota yhteyttä Katjaan.

 

Katja Wasenius
Myynti- ja markkinointijohtaja
040 555 9056