Referenssi

Ongelmanratkaisijana Suomen kokenein IT-rekrytiimi

Työpaikkailmoituksilla tavoitetaan vain aktiiviset työnhakijat, mutta ei välttämättä oikeita henkilöitä. Siksi niin moni yritys turvautuu ulkoisiin asiantuntijoihin, jotka tuntevat sekä toimialan, osaajaprofiilit ja ihmiset niiden takana.
Konsultit

IT-alan osaajamarkkina on kuumentunut, ja pitkä lista yrityksiä kamppailee samoista Suomen parhaista osaajista. Monessa IT-yrityksessä podetaan todellista työvoimapulaa, kuten lähes 75 prosentissa Suomen yrityksistä.

Harva yritys pärjää perinteisten keinojen kuten työpaikkailmoittelun avulla, kun etsitään kaikkein parhaimpia osaajia. Työpaikkailmoittelu puree vain heihin, jotka hakevat aktiivisesti töitä. Kaikkein halutuimpia osaajaprofiileja edustavat esimerkiksi IT-, ohjelmisto- ja data-aloilta löytävät uuden työn todennäköisemmin omien verkostojensa tai suorahaun kautta.

Tarve korvausrekrytoinnille tai kokonaan uusille tiimivahvistuksille iskee usein juuri silloin, kun vähiten toivoisi. Siksi moni yritys haluaakin pallotella talon ulkopuolisten ammattilaisten kanssa, miten osaajavajaus kannattaisi kaikkein järkevimmin täyttää. 

Saku Tihveräinen tuli taloon 

Marblesin IT-rekrytointeja tekevä tiimi on entistä vankempi. Elokuussa mukaan liittyi alan konkari Saku Tihveräinen, jolla on pitkä kokemus teknologiaosaajien ja digijohdon rekrytoinneista. Saku on maratonin harrastaja ja 10-vuotiaan jalkapalloharrastajan isä Etelä-Helsingistä.

Sakun myötä konsulteillamme on yhteensä useiden kymmenien vuosien ja satojen toimeksiantojen kokemus IT-rekrytoinneista. Sakun lisäksi tiimiin kuuluvat Antti Romppainen ja Katja Wasenius, ja yhdessä he muodostavat Suomen kokeneimmat IT-rekrytointikolmikon.

- Digitaalisuuden ja teknologian hyödyntäminen antaa yrityksille mahdollisuuden muun muassa parantaa asiakassuhdetta ja kasvattaa liiketoimintaansa. Mottoni on: "Työelämä ilman oppimista on vain työtä". Oppiminen tuo mielenkiintoa tehtävään kuin tehtävään, Saku kertoo työstään.

Menestyksellä loppuun vietyjen projektien listalla mm. sovellus- ja IT-arkkitehtejä, Product Ownereita, Data Engineerejä, tietokanta-asiantuntijoita ja teknologia- ja tietohallintojohtajia (CTO, CIO). 

Löytääkseen parhaat on tunnettava heidät

Kaikkien kaipaamat IT-osaajat löydetään vain tuntemalla perusteellisesti toimiala ja sen osaajaprofiilit. Mutta mikä tärkeintä, on tunnettava alan osaajat. 

Toisinaan asiakas haluaa löytää uuden tekijän lyhyelläkin varoitusajalla, ja silloin projektia edesauttaa huomattavasti se, että konsultilla on mielessään jo pitkä lista sopivia henkilöitä. Verkostot ja suhteet ovat siis kaikki kaikessa. 

Sama pätee myös suorahaun kandidaatteihin. Heilläkin on pienempi kynnys lähteä mukaan uuteen projektiin, kun he tietävät, miten suorahaku etenee ja miten yhteistyö konsultin kanssa edellisellä kerralla sujui. Technopoliksen CIO Risto Kivisilta kertoo, kuinka hän päätyi nykyiseen tehtäväänsä tultuaan Marblesin konsulttien tutuksi aiemman suorahaun kautta.

 

Näytä kaikki yhteystiedot

 

 

Etsitkö uutta ykkösnyrkkiä?

Tee niin kuin Roope ja ota yhteyttä - etsitään teille yhdessä tiimivahvistus, joka on parasta A-ryhmää.

Käynnistetään suorahaku yhdessä
Nainen etätöissä kotona