Marbles / Rekrygaala

Rekrytoijan Aamukahvit

Rekrytoijan Aamukahvit nostavat esille rekrytoinnin, employer brandingin ja työnhakijakokemuksen kehittämisen uusia ja tärkeitä aiheita, joihin jokaisen alalla työskentelevän olisi hyvä perehtyä.
Nainen etätöissä kotona

Kehittymisen kiire

Inspiroidu ja aktivoidu!

Tavoite selkeä: kehitetään rekrytointialaa vastaamaan 2020-luvun toimintaympäristöä!

Halusimme herättää organisaatiot ymmärtämään tärkeimmät muutostrendit ja niiden mahdollisuudet itselleen.

Kutsuimme koolle rekrytoinnin, employer brandingin, HR:n sekä työntekijäkokemuksen kehittämisen johtavat osaajat ja tekijät. Ensimmäinen kutsu lähti tuhannelle alan ammattilaiselle.

Heti ensimmäiset Rekrytoijan aamukahvit helmikuun alussa paljastivat piilevät tarpeet: työelämäpsykologi Juho Toivolaa saapui kuuntelemaan jo 80 kiinnostunutta.

Tähän mennessä Rekrytoijan Aamukahveja on nautittu yli 250 ammattilaisen kesken.  He edustavat niin pieniä rekrytointiyrityksiä kuin suurten konsernien omia HR-yksiköitäkin. Yhteistä heille on mielenkiinto kehittää rekrytoinnin toimia, prosesseja ja työkaluja. 

Aamukahvien aiheita
Workshop

Uudet teemat

Pannu kuumana koko syksyn

Syyskuun Rekrytoijan Aamukahveilla teknologia-ammatteihin ja ammattilaisiin erikoistunut konsulttimme Saku Tihveräinen avasi havaintojaan tuoreimmista akateemisista rekrytointitutkimuksista.

Tulevia syksyn teemoja ovat myös:

  • Inbound-markkinointi rekrytoinnissa
  • Agile rekrytointiorganisaatio
  • Datan hyödyntäminen employer brandingissa
  • Tulosohjattu rekrytointimarkkinointi
Saku pääkuva_rajattu

Marbles - Rekrytoinnin toisinajattelija

Rekrytoinnin tärkeitä kehittämisen alueita

Datalähtöisyyden ja asiakasymmärryksen lisääminen

Tavoitteena paremmin kohdennetut rekrytoinnit ja tehokkaammin läpi viedyt rekrytointiprosessit. Datavetoista rekrytointia edistää se, että CRM-asiakastietokantaa ylläpidetään aktiivisesti.  Kyse ei ole enää passiivisesta CV-tietokannasta. Oikeiden datapisteiden asettaminen rekrypolun varrelle tuo organisaatiolle oikeaa tietoa.

Inbound-markkinoinnista oppiminen

Rekrymarkkinointi alkaa jo ennen kuin ensimmäistäkään tehtävää on auki. Inbound-ajattelun myötä opimme luomaan organisaatiosta, sen arvoista ja tavoitteista houkuttelevaa vaihtoehtoa halutulle kohderyhmälle. Kun unelmien työtehtävä lopulta tulee auki,  potentiaalinen ehdokas onkin jo valmis hakemaan töitä.

Kandidaattikokemuksen mittaaminen

Yrityksiä kiinnostaa yli kaiken: mitä suorahakukandidaatit meistä ajattelevat? Sen takia kandikokemuksen tuntemuksen pitäisi olla kaikkien rekrytoivien yritysten ykkösprioriteettina.

Täysosumia työtehtävän uudella muotoilulla

Rekrytoinnin tukijalka on huolellisesti määritetty roolin sisältö ja profilointi. Kun taustatyö on tehty kunnolla, sopivaa kandidaattia on huomattavasti helpompi ja nopeampi etsiä. Työtehtävän muotoilu on aloituspalaverien asialistan kärkipäässä vuonna 2022.

Employer branding -strategiseksi

Työnantajabrändäys ei tarkoita pelkkiä kivoja tervetuliaislahjoja tai rentoja some-postauksia, vaan se on vietävä yrityksessä strategiselle tasolle saakka. Sitä voidaan mitata ja uudelleenarvioida. 

ryhmakuva syyskuu_2

Ota yhteyttä

Voit kysyä lisätietoa meiltä!

Antti Romppainen

Antti Romppainen

managing partner, rekrytointipalvelut
+358 40 557 6993