Ammatti

Growth Hacker

Kasvua uusin keinoin

Growth hacking eli kasvuhakkerointi on yksi viime vuosien muotitermeistä. Growth hacker tähtää kasvuun tavanomaisista poikkeavin keinoin. Hänen pyrkimyksenään on löytää toimivia digimarkkinoinnin keinoja ja osallistaa kuluttajia yrityksen kasvupyrkimyksiin.

Kasvuhakkeroija osaa rakentaa dashboardeja olennaisista luvuista ja tulkita niiden sanomaa. Jos suunta on väärä, Growth Hacker uskaltaa reagoida ja tehdä kaivattuja muutoksia esimerkiksi markkinoinnin keinoihin. Luovuus ja joustavuus ovat toivottuja ominaisuuksia.

Tämä tyyppi on nopea, ketterä ja joustava mutta myyntivetoinen. Hän seuraa aikaansa löytääkseen uusia menetelmiä, jotka voisivat auttaa tulosten saavuttamisessa.

Mikä ihmeen Growth Hacker?

Yksinkertaisimmillaan kuka vain voi olla kasvuhakkeroija. Sen takia nimike onkin levinnyt hyvin kirjavaan käyttöön.

Ammattimainen kasvuhakkerointi perustuu kuitenkin mitattaviin tuloksiin. Ryan Holiday on määrittelyt kasvuhakkerin näin: ”Growth Hacker on henkilö, joka on heittänyt perinteisen markkinoinnin pelikirjan pois ja korvannut sen testattavalla, seurattavalla ja skaalautuvalla toiminnalla. Työkalut ovat sähköposti, pay-per-click-mainokset, blogit sekä API-alustat mainosten, julkisuuden ja rahan sijaan.” Kasvun keskiössä on siis tuote, johon kohdistuvia toimenpiteitä voidaan mitata ja seurata.

Growth Hackerin voi löytää useiden nimikkeiden takaa. Saman tyyppistä työtä voivat tehdä myös Marketing Manager, Growth Marketer, Digital Growth Specialist, Growth Strategist ja Exponential Growth Hacker.

Näiden lukuisten nimikkeiden lisäksi organisaatiokohtaiset ja senioriteettiin tai esimiesvastuuta kuvaavat nimikkeet saavat lisän Senior tai Lead Growth Hacker. 

Työnantaja - etsitkö Growth Hackeria?

Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Jätä yhteydenottopyyntö

Growth Hacker - haluaisitko uuden askeleen urallesi?

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Vinkkaa itsesi mukaan

Hups! Pitikin löytää ihan toinen titteli

Menikö haku pieleen etkä sittenkään tarkoittanut kasvuhakkeria? Ei se haittaa, niin voi käydä, sillä titteliviidakko on melkoinen. Vilkaise kuitenkin, löytyisikö noin 40 digitalouden ammatin listauksesta juuri se titteli, jota todella etsit.

Selaa tehtäviä
Neukkari 3