Ammatti

CX Specialist

Asiakaskokemusta isolla A:lla

Inbound-markkinointi ja asiakaskokemus surffaavat trendien aallonharjalla. Perinteisen outbound-henkisen markkinoinnin sijaan yritykset rekrytoivat täysin uudenlaisia, CX Specialistin kaltaisia asiantuntijoita palvelukseensa. 

Hänen tehtävänään on varmistaa ja tuottaa paras mahdollinen asiakaskokemus yrityksen asiakkaille, kun he ostavat yrityksen tuotteita tai palveluita. 

Customer Experience Specialist on markkinoijan oikea käsi. Hän on mukana luomassa yrityksen ostajapersoonaa, perehtymässä heidän tarpeisiinsa ja suunnittelemassa sen pohjalta asiakaspolkua (Customer Journey). Tämän jälkeen hän valvoo, että muu markkinointitiimi huomio asiakaskokemuksen päätöksissään, jotta hyvä kokemus kantaa läpi koko asiakaspolun.

Asiakaskokemuksen ammattilainen kertoo työstään

CX Lead, eli Customer Experience Lead Eva Mantila (ent. Anttila) työskenteli Plan International Suomella. Hän vastasi järjestön varainhankinnasta, tukijoiden suhteiden hoidosta ja lojaliteetista, sekä markkinoinnin avulla Planin tunnettuudesta. Mantilan mukaan myös kehitysyhteistyön alalla digitaalisuus kehittyy suuresti. Myös markkinoinnin uudet trendit, kuten asiakaskokemus, pätevät alalla.
 
Eva arvioi, että kehitysyhteistyöalalle pyrkivälle saattaa tulla yllätyksenä, että alalla on todella kaupallinen ympäristö. 
 
Nykyään Eva Mantila työskentelee Googlella.

Asiakaskokemuksessa todellinen nimikkeiden kirjo

CXS hyödyntää työssään myynnin ja markkinoinnin työkaluja, kuten CRM-järjestelmiä, luodakseen sitouttavia ja ilahduttavia kokemuksia asiakkaille. CX Specialist voi olla erikoistunut jonkun tietyn työkalun, kuten esimerkiksi HubSpotin, MailChimpin tai Marketon käyttöön. Vaihtoehtoisesti hän voi olla monitaitaja, joka taitaa järjestelmän kuin järjestelmän. 

Asiakaskokemusammattilaisten nimikkeet ovat vielä verrattain uusia ja harvinaisiakin. Tämän ammattilaisen voikin löytää markkinointitiimistä hyvinkin erilaisilla titteleillä esim. Digital Marketing Manager, CX; CX Planner; CXS; Director, CX Digitalisation Solution; Digital and CX development team lead; CX Advisor; CX Executive; Customer Experience Director; CX Strategy Lead; CX planner; CX Strategist; Head of CX Insights; CX Designer; Asiakaskokemuksen asiantuntija; CX-asiantuntija.

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi CX Specialistia? Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

CX Specialist

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Kurkkaa kymmenien digiammattien syövereihin

Olemme esitelleet noin 40 tärkeintä digitalouden ammattia ja niiden palkkauksen. Tutustu muihinkin ammattikuvauksiimme!

Selaa tehtäviä
Neukkari 3