Ammatti

Customer Experience Manager

Customer Experience Managerin eli CX Managerin tehtävä on varmistaa, että asiakaskokemus on korkeatasoinen ja vastaa asiakkaiden tarpeita ja odotuksia. Rooli keskittyy asiakaslähtöisyyteen ja pyrkii parantamaan asiakkaiden kokemuksia yrityksen tuotteiden tai palveluiden käytöstä. He pyrkivät jatkuvasti parantamaan asiakaskokemusta ja luomaan pitkäaikaisia suhteita asiakkaisiin.

Tässä on joitakin tyypillisiä tehtäviä CX Managerille:

  1. Asiakaslähtöisen strategian kehittäminen: Vastaa asiakaslähtöisen strategian kehittämisestä, joka ohjaa yrityksen toimintaa ja päätöksiä asiakaskokemuksen parantamiseksi. 

  2. Asiakaspalautteen kerääminen ja analysointi: Vastaa asiakaspalautteen keräämisestä eri kanavista, kuten asiakaskyselyistä, arvosteluista ja sosiaalisesta mediasta. He analysoivat tätä palautetta ymmärtääkseen asiakkaiden tarpeita, odotuksia ja kokemuksia tuotteista tai palveluista.

  3. Toimenpiteiden suunnittelu ja toteuttaminen: Asiakaspalautteen perusteella he suunnittelevat ja toteuttavat toimenpiteitä asiakaskokemuksen parantamiseksi. Tämä voi sisältää esimerkiksi prosessien virtaviivaistamista, asiakaspalvelun koulutusta tai palvelun ominaisuuksien parantamista.

  4. Sidosryhmäyhteistyö: Työskentelee tiiviisti eri osastojen, kuten myynnin, markkinoinnin, tuotekehityksen ja asiakaspalvelun kanssa varmistaakseen, että asiakaskokemus on integroitu kaikkeen yrityksen toimintaan. 

  5. Asiakasuskollisuuden seuranta: Seuraa asiakasuskollisuutta ja asiakastyytyväisyyttä eri mittareilla, kuten NPS (Net Promoter Score). He analysoivat näitä tuloksia ja kehittävät strategioita asiakasuskollisuuden parantamiseksi.

Tittelit voivat vaihdella organisaatioittain

Asiakaskokemuksesta vastaavien henkilöiden nimikkeet vaihtelevat riippuen organisaatiosta. Nimikkeitä voivat olla CX Managerin lisäksi esim. Lead CX, Head of CX tai Customer Experience Director. Tittelit kehittyvät kokoajan muuttuvassa työelämässä. 

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi CX Manageria? Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

CX Manager

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Etsitkö sittenkin toista digiammattia?

Menikö haku pieleen etkä sittenkään tarkoittanut Web Designeria tai AD:ta? Ei se haittaa, niin voi käydä, sillä titteliviidakko on melkoinen. Vilkaise kuitenkin, löytyisikö noin 40 digitalouden ammatin listauksesta juuri se titteli, jota todella etsit.

Selaa tehtäviä
Neukkari 3