Ammatti

Project Manager

Vision johtaminen lopputuotteeksi

Ketterä ohjelmistokehitys vaatii visionäärisen ja tilannetajuisen projektien vetäjän. Proikkari tietää, mitä ohjelmistojen tai sovelluksien tulee tarjota käyttäjälle nyt ja tulevaisuudessa, ja myös, mitä kilpailijat tarjoavat markkinoilla. Hän ymmärtää hyvin web- ja mobiilipalveluiden teknologiset tasot: palvelimet, verkon, tietokannat, logiikan, sovellukset, rajapinnat ja käyttöliittymän. Hän osaa myös tulkita teknologiaa myynnin ja markkinoinnin rajapinnassa. 

Projektipäällikön yhteistyö on tiivistä mm. Product Ownerien, arkkitehtien, developeriendata-analyytikkojen ja UI/UX Designereiden kanssa, digimarkkinoinnin guruja unohtamatta.  Hän on sosiaalisten tilanteiden taitaja, jonka kanssa yhteistyö sujuu ja juttu luistaa. Projektien taitaja hallitsee projektin edistämisen mallit, palvelumuotoilun asiakaslähtöiset periaatteet ja hermonsa – tällä tyypillä pysyy pää kylmänä.

Kirjavat nimikkeet, erilaiset sisällöt

Tässä roolissa nimikkeet ovat kehittyneet varsin kirjaviksi. Konsulttiyhtiöillä, suuryrityksillä ja start upeilla on kaikilla omat toisistaan poikkeavat nimikekulttuurinsa.

Vakiintunein nimike Suomessa kuitenkin lienee joko Project Manager tai suomalaisittain projektipäällikkö sekä puhekielessä proikkari. Suurimmat erot työarjessa ovat pitkälti työn sisällöissä.

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi projektipäällikköä? Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Jätä yhteydenottopyyntö

Projektipäällikkö

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Vinkkaa itsesi mukaan