Ammatti

Projektipäällikkö (Project Manager)

Kärsivällinen organisaattori pitää langat käsissään

Maailma ei pysyisi radallaan ilman taitavia projektipäälliköitä, jotka eivät päästä punaista lankaa milloinkaan eksymään. Projektiosaajia tarvitaan muun muassa ketterään ohjelmistokehitykseen. Projektipäällikkö tietää, mitä ohjelmistojen tai sovelluksien tulee tarjota käyttäjälle nyt ja tulevaisuudessa ja mitä kilpailijat tarjoavat markkinoilla. Project Manager ymmärtää hyvin web- ja mobiilipalveluiden teknologiset tasot: palvelimet, verkon, tietokannat, logiikan, sovellukset, rajapinnat ja käyttöliittymän. Hän osaa myös tulkita teknologiaa myynnin ja markkinoinnin rajapinnassa. 

Projektipäällikkö tekee tiivistä yhteistyötä mm. Product Ownerien, arkkitehtien, developeriendata-analyytikkojen ja UI/UX Designereiden kanssa, digimarkkinoinnin guruja unohtamatta. 

Hän on sosiaalisten tilanteiden taitaja, jonka kanssa yhteistyö sujuu ja juttu luistaa. Projektipäällikkö hallitsee projektin edistämisen mallit, palvelumuotoilun asiakaslähtöiset periaatteet ja hermonsa. 

Projektien vetovastuussa kirjavaa nimikekäytäntöä

Konsulttiyhtiöillä, suuryrityksillä ja start upeilla on kaikilla omat toisistaan poikkeavat nimikekulttuurinsa, mitä tulee projektiammattilaisiin.

Vakiintunein nimike Suomessa kuitenkin lienee joko projektipäällikkö tai Project Manager - puhekielessä proikkari lienee tutuin titteli. Projektipäällikön roolin todellinen sisältö vaihtelee suuresti eri kokoisissa ja erilaisissa organisaatioissa. Sen takia rekrytointitilanteessa on tehtävänkuva, vastuualueet, tiimin nykyinen vahvuus ja yrityksen tarpeet on määritettävä hyvin tarkkaan. 

Työnantaja - etsitkö projektipäällikköä?

Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Jätä yhteydenottopyyntö

Projektipäällikkö - kaipaatko uusia uramahdollisuuksia?

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Vinkkaa itsesi mukaan