Ammatti

Growth Hacker

Kasvua uusin keinoin

Growth hacking eli kasvuhakkerointi on yksi viime vuosien muotitermeistä. Kasvuhakkerointi tähtää kasvuun tavanomaisista poikkeavin keinoin. Sen pyrkimyksenä on löytää toimivia digimarkkinoinnin keinoja ja osallistaa kuluttajia yrityksen kasvupyrkimyksiin. Esimerkiksi Hotmail kasvoi aikoinaan suurimmaksi sähköpostialustaksi ehdottamalla sähköpostin vastaanottajalle, että tämä vaihtaisi sähköpostitilinsä Hotmailiin.

Mikä ihmeen kasvuhakkeri?

Yksinkertaisimmillaan kuka vain voi olla Growth Hacker. Tämän takia nimike onkin levinnyt hyvin kirjavaan käyttöön. Ammattimainen kasvuhakkerointi perustuu kuitenkin mitattaviin tuloksiin. Ryan Holiday on määrittelyt kasvuhakkerin näin: ”Growth Hacker on henkilö, joka on heittänyt perinteisen markkinoinnin pelikirjan pois ja korvannut sen testattavalla, seurattavalla ja skaalautuvalla toiminnalla. Työkalut ovat sähköposti, pay-per-click-mainokset, blogit sekä API-alustat mainosten, julkisuuden ja rahan sijaan.” Kasvun keskiössä on siis tuote, johon kohdistuvia toimenpiteitä voidaan mitata ja seurata.

Growth Hackerin voi löytää useiden nimikkeiden takaa. Nimensä mukaisesti suomennos kasvuhakkeri tulee toisinaan vastaan kuten myös kasvumarkkinoija; Marketing Manager, Growth; Growth Marketer; Digital Growth Specialist; Growth Strategist ja Exponential Growth Hacker. Näiden lukuisten nimikkeiden lisäksi organisaatiokohtaiset ja senioriteettiin tai esimiesvastuuta kuvaavat nimikkeet saavat lisän Senior - tai Lead Growth Hacker. 

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi Growth Hacker? Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Jätä yhteydenottopyyntö

Growth Hacker

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Vinkkaa itsesi mukaan

Hups! Etsin sittenkin ihan muuta ammattia

Menikö haku pieleen etkä sittenkään tarkoittanut kasvuhakkeria? Ei se haittaa, niin voi käydä, sillä titteliviidakko on melkoinen. Vilkaise kuitenkin, löytyisikö noin 40 digitalouden ammatin listauksesta juuri se titteli, jota todella etsit.

Selaa tehtäviä
Neukkari 3