eCommerce Manager

 

E-Commerce Manager eli verkkokauppapäällikkö vastaa verkkokaupan myynnistä, markkinoinnista, valikoimasta sekä teknisestä kehittämisestä. Yrityksen koosta riippuen eCommerce Managerin tehtäviin voi kuulua kaikki verkkosivujen teknisestä kehityksestä aina tilattujen tuotteiden pakkaamiseen asti. Joka tapauksessa hänen tai hänen tiiminsä vastuulla on verkkosivujen asiakaskokemuksen ja käytettävyyden parantaminen esimerkiksi heatmapien, A/B-testauksen ja konversio-optimoinnin avulla.

Hänen tiimissään voi työskennellä samanlaisia osaajia, kuten Digital Marketing Managerin tiimissä, esimerkiksi SEM-, SEO-, Sisältö-, Web-analytiikka- ja Markkinoinnin automaatio-ammattilaisia. Lisäksi konversio-optimoinnin asiantuntija, CRO-suunnittelija, (Conversion Rate Optimization) on tiimissä tarvittava jäsen. Verkkokaupan teknisemmässä kehityksessä devaajat avustavata ja voi myös olla, että organisaatiosta löytyy verkkokaupan oma eCommerce Developer. Verkkokaupat ovat globaalissa kilpailukentässä, joten verkkokaupan tiimissä työskentelevien ammattilaisten osaamiselle asetetaan maailmanluokan vaatimuksia. 

Nimikeviidakko

eCommerce Managerin voi löytää eri yrityksistä hyvinkin eri osastoilta tai liiketoimintayksiköistä ja sitäkin useammilla nimikkeillä. Tämä on organisaatiokohtaista sekä sidonnaista yrityksen ydinliiketoiminnan kanssa, riippuen verkkokaupan osuudesta muuhun liiketoimintaan nähden. Yleisimpiä nimikkeitä ovat: eCommerce Manager; Verkkokauppapäällikkö; Ecommerce Specialist; Manager, E-commerce; eCom Manager; Verkkokauppias; Manager, eSales; eCommerce Consultant.

 

eCommerce Managerin palkka

4400-5400€/kk

*Palkkatasoja toteutuneissa suorahauissa 2019-2020.

 eCommerce Managerin koulutus

Kaupallinen tai tekninen koulutus