Ammatti

eCommerce Manager

Verkkokauppatiimin vetäjä ja myynnin edistäjä
 

E-Commerce Manager eli verkkokauppapäällikkö vastaa verkkokaupan myynnistä, markkinoinnista, valikoimasta sekä teknisestä kehittämisestä. Yrityksen koosta riippuen eCommerce Managerin tehtäviin voi kuulua kaikki verkkosivujen teknisestä kehityksestä aina tilattujen tuotteiden pakkaamiseen asti. Joka tapauksessa hänen tai hänen tiiminsä vastuulla on verkkosivujen asiakaskokemuksen ja käytettävyyden parantaminen esimerkiksi heatmapien, A/B-testauksen ja konversio-optimoinnin avulla.

Hänen tiimissään voi työskennellä samanlaisia osaajia, kuten Digital Marketing Managerin tiimissä, esimerkiksi SEM-, SEO-, Sisältö-, web-analytiikka- ja markkinoinnin automaatio-ammattilaisia. Lisäksi konversio-optimoinnin asiantuntija, CRO-suunnittelija, (Conversion Rate Optimization) on tiimissä tarvittava jäsen. Verkkokaupan teknisemmässä kehityksessä devaajat avustavata ja voi myös olla, että organisaatiosta löytyy verkkokaupan oma eCommerce Developer. Verkkokaupat ovat globaalissa kilpailukentässä, joten verkkokaupan tiimissä työskentelevien ammattilaisten osaamiselle asetetaan maailmanluokan vaatimuksia. 

Sama työ, monta eri nimikettä

Verkkokauppapäällikön voi löytää eri yrityksistä hyvinkin eri osastoilta tai liiketoimintayksiköistä ja sitäkin useammilla nimikkeillä. Tämä on organisaatiokohtaista sekä sidonnaista yrityksen ydinliiketoiminnan kanssa. Asiaan vaikuttaa verkkokaupan osuus muusta liiketoiminnasta.

Yleisimpiä nimikkeitä ovat: eCommerce Manager; Verkkokauppapäällikkö; Ecommerce Specialist; Manager, E-commerce; eCom Manager; Verkkokauppias; Manager, eSales; eCommerce Consultant.

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi eCommerce Manageria? Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Jätä yhteydenottopyyntö

eCommerce Manager

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Vinkkaa itsesi mukaan

Etsitkö jotain toista digiammattia?

Menikö haku pieleen etkä sittenkään tarkoittanut verkkokauppapäällikköä? Ei se haittaa, niin voi käydä, sillä titteliviidakko on melkoinen. Vilkaise kuitenkin, löytyisikö noin 40 digitalouden ammatin listauksesta juuri se titteli, jota todella etsit.

Selaa tehtäviä
Neukkari 3