Ammatti

Digital Marketing Manager

Markkinointistrategian hiominen digitaalisiin kanaviin on täynnä suuria linjoja ja yksityiskohtia. Digitaalisen markkinoinnin manageri pitää huolta, että yritys menestyy ja kasvattaa tulostaan digitaalisten kanavien kautta. Tiiminsä esimiehenä hän koordinoi tiimiä ja usein myös ulkopuolisia tahoja. Tiimissä voi olla esimerkiksi SEM-, SEO-, sisältö-, web-analytiikka- ja markkinoinnin automaatio-ammattilaisia.

Digimarkkinointipäällikön vastuulla on tavoitteiden (KPI:n ja ROI:n) asettaminen, mittaaminen, raportointi sekä kehittäminen. Hänen tulee ymmärtää hakukonemarkkinointia (SEM), hakukoneoptimointia (SEO) sekä markkinoinnin automaatiota, jotta hän pystyy itse toteuttamaan tai ohjaamaan omaa tiimiään tai yhteistyökumppanien toimintaa.

Ammattilainen kertoo

Digital Marketing Manager Anni Honkaniemi löysi lemmikkitarvikkeita myyvästä Mustista ja Mirristä unelmiensa työpaikan - osittain vahingossa. Hän oli kertomassa Mustissa ja Mirrissä ideoimastaan koirapäiväkodista, kun keskustelu lopulta ajautui siihen, kiinnostaisiko Honkaniemeä tulla yritykseen töihin.

"Mitä enemmän keskusteluita käytiin, sitä enemmän totesin, että tämä on just se mun paikkani", Honkaniemi kertoo.

Sama titteli voi kätkeä monta eri tarvetta

Digital Marketing Manager -titteli on Suomessa ja digimarkkinoijien keskuudessa melko vakiintunut. Organisaatiokohtaisesti työtehtävät ja vastuualueiden painotukset voivat vaihdella paljon, mikä ei välttämättä käy ilmi ammattilaisen nimikkeestä. Tiukasti rajattua tai yleispätevää vastuualuetta ei ole. Työtehtäviin voi sisältyä yhtä ja toista konversio-optimoinnista maksettuun mainontaan sekä verkkokaupan ja analytiikan pyörittämiseen.

Yleisimpiä nimikkeitä ovat mm. Digital Marketing Manager; Marketing Manager, Digital; Manager, Digital Marketing; Digimarkkinointipäällikkö; Head of Digital Marketing; Digital Marketing Lead. 

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi Digital Marketing Manageria? Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Jätä yhteydenottopyyntö

Digital Marketing Manager

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Vinkkaa itsesi mukaan