Ammatti

Digital Marketing Manager

Markkinointistrategian hiominen digitaalisiin kanaviin on täynnä suuria linjoja ja yksityiskohtia. Digitaalisen markkinoinnin päällikkö pitää huolta, että yritys menestyy ja kasvattaa tulostaan digitaalisten kanavien kautta. Tiiminsä esimiehenä hän koordinoi tiimiä ja usein myös ulkopuolisia tahoja. Tiimissä voi olla esimerkiksi SEM-, SEO-, sisältö-, web-analytiikka- ja markkinoinnin automaatio-ammattilaisia.

Tiimiin voidaan tarvita myös Digital Marketing Specialistia tai Performance Marketing Specialistia.

Digimarkkinointipäällikön vastuulla on tavoitteiden (KPI:n ja ROI:n) asettaminen, mittaaminen, raportointi sekä kehittäminen. Hänen tulee ymmärtää hakukonemarkkinointia (SEM), hakukoneoptimointia (SEO) sekä markkinoinnin automaatiota, jotta hän pystyy itse toteuttamaan tai ohjaamaan omaa tiimiään tai yhteistyökumppanien toimintaa.

Digitaalisen markkinoinnin ammattilainen kertoo työstään

Digital Marketing Manager Anni Honkaniemi löysi lemmikkitarvikkeita myyvästä Mustista ja Mirristä unelmiensa työpaikan - osittain vahingossa. Hän oli kertomassa Mustissa ja Mirrissä ideoimastaan koirapäiväkodista, kun keskustelu lopulta ajautui siihen, kiinnostaisiko Honkaniemeä tulla yritykseen töihin.

"Mitä enemmän keskusteluita käytiin, sitä enemmän totesin, että tämä on just se mun paikkani", Anni kertoo.

Nykyään Anni työskentelee insight- ja mediatoimisto Norr3:ssa.

Digital Marketing Manager ei ole ainoa vaihtoehto

Digimarkkinoinnissa erilaisia titteleitä riittää. Organisaatiokohtaisesti työtehtävät ja vastuualueiden painotukset voivat vaihdella paljon, mikä ei välttämättä käy ilmi ammattilaisen nimikkeestä. Tiukasti rajattua tai yleispätevää vastuualuetta ei ole. Työtehtäviin voi sisältyä yhtä ja toista konversio-optimoinnista maksettuun mainontaan sekä verkkokaupan ja analytiikan pyörittämiseen.

Digital Marketing Managerin lisäksi yleisimpiä nimikkeitä ovat mm. Marketing Manager, Digital; Manager, Digital Marketing; Digimarkkinointipäällikkö, Head of Digital Marketing ja Digital Marketing Lead. 

Työnantaja - etsitkö tiimiisi Digital Marketing Manageria?

Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Digital Marketing Manager - haluaisitko uutta nostetta urallesi?

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.