Digital Marketing Manager

 

Digital Marketing Managerin palkka

4400-5400€/kk
*Palkkatasoja toteutuneissa suorahauissa 2019-2020.

Digital Marketing Managerin koulutus

Digitaalisella markkinointipäälliköllä on tyypillisesti kaupallinen korkeakoulututkinto, jossa pääaineena on ollut markkinointi.

Muut
osaamisvaatimukset

Osaajan on hyvä ymmärtää markkinoinnin ja mainonnan analytiikkaa, joihin hyviä työkaluja ovat Google Analytics ja Google Ads. SEO ja SEM-ymmärrys on myös välttämätöntä.

 

Työnkuva

Markkinointistrategian hiominen digitaalisiin kanaviin on täynnä suuria linjoja ja yksityiskohtia. Digitaalisen markkinoinnin manageri pitää huolta, että yritys menestyy ja kasvattaa tulostaan digitaalisten kanavien kautta. Tiiminsä esimiehenä hän koordinoi tiimiä ja usein myös ulkopuolisia tahoja. Tiimissä voi olla esimerkiksi SEM-, SEO-, Sisältö-, Web-analytiikka- ja Markkinoinnin automaatio-ammattilaisia.
 

Digimarkkinointipäällikön vastuulla on tavoitteiden (KPI:n ja ROI:n) asettaminen, mittaaminen, raportointi sekä kehittäminen. Hänen tulee ymmärtää hakukonemarkkinointia (SEM), hakukoneoptimointia (SEO) sekä markkinoinnin automaatiota, jotta hän pystyy itse toteuttamaan tai ohjaamaan omaa tiimiään tai yhteistyökumppanien toimintaa. 

Nimikekirjo

Digital Marketing Manager -titteli on Suomessa ja digimarkkinoijien keskuudessa melko vakiintunut. Organisaatiokohtaisesti työtehtävät ja vastuualueiden painotukset voivat vaihdella paljon, joka ei välttämättä käy ilmi ammattilaisen nimikkeestä ja päin vastoin. Tiukasti rajattua - tai yleispätevää vastuualuetta ei ole. Työtehtäviin voi sisältyä yhtä ja toista konversio-optimoinnista maksettuun mainontaan sekä verkkokaupan ja analytiikan pyörittämiseen. Yleisimpiä nimikkeitä ovat mm. Digital Marketing Manager; Marketing Manager, Digital; Manager, Digital Marketing; Digimarkkinointipäällikkö; Head of Digital Marketing; Digital Marketing Lead. 

Lue Marblesin blogista, kuinka voit erottautua markkinointipäällikkönä.

 

Työnantaja, 
etsitkö tiimiisi digimarkkinointipäällikköä?

Ota yhteyttä

Digital Marketing Manager,
vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin!

Vinkkaa tästä!