CRO-suunnittelija

Palkka

4500-6000€/kk
*Palkkatasoja toteutuneissa suorahauissa 2017-2020.

Koulutus

CRO-suunnittelijoilla on tyypillisesti teknillinen tai kaupallinen koulutus.

Osaamisvaatimukset

Osaamisvaatimuksina on tyypillisesti Google Analytics ja perus ohjelmointikielet, kuten HTML, CSS, JS.

ux-designer_palkkaTyönkuva

CRO (Conversion Rate Optimization)-suunnittelijan eli konversio-optimoijan työ ei ole koskaan valmis. Konversio-optimoinnin tavoitteena on nimittäin hioa verkkokaupan myynti maksimiin. Verkkosivuston tai verkkokaupan konversioasteen parantaminen tarkoittaa esimerkiksi enemmän tuotteita ostoskorissa tai enemmän sitoutuneita vierailijoita verkkosivulla.

CRO-suunnittelija luo testaamisen kautta optimaalisia asiakaspolkuja, joiden tarkastelun mittari on tuottavuus. Konversiosankarin työkalupakista löytyy erilaisia kävijää mittaavia menetelmiä, kuten web-analytiikka, a/b- ja multivarianttitestaus, heat mapit, kyselyt ja selaintestit. Ohjelmoinnin tuntemus tekijällä vähintään hyvällä perustasolla.  Vähääkin suurempien verkkokauppojen tiimeissä työskennellään yhdessä Web-Analyytikkojen ja Content Designereiden kanssa. 

CRO-suunnittelija palkka

CRO-suunnittelijan palkkataso on liikkunut Marblesin toteutuneissa suorahakuprojekteissa vuosina 2019-2020 noin 4500-6000€ välillä. Palkkatasoon vaikuttaa työkokemuksen määrä ja mahdollinen esimiesvastuu. Alalla aloittelevan CRO-konsultin palkka voi liikkua 4500€ paikkeilla, kun taas Senior konsultti voi päästä 6000€ kuukausittaiseen ansiotasoon. 

Työnantaja, 
etsitkö tiimiisi
CRO Specialistia?

Ota yhteyttä

CRO-suunnittelija,
vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin!

Vinkkaa tästä!