CX Specialist

Asiakaskokemusta isolla A:lla

 

CX Specialistin
palkka

4000- 5000 €/kk
*Palkkataso toteutuneissa suorahauissa 2018-2020.

CX Specialistin
koulutus

CX asiantuntijalla on tyypillisesti kaupallinen korkeakoulututkinto.

Muut
osaamisvaatimukset

CX Specialist taitaa myynnin ja markkinoinnin modernit työkalut, esimerkiksi HubSpotin tai Marketon.

 


Tehtävänkuva

Kun inbound-markkinoinnista ja asiakaskokemuksesta nousi suuri trendi, muuttuivat markkinoinnin mallit täysin perinteisestä outbound-tyylistä. Tämän seurauksena yritykset alkoivat palkata markkinoinnin tueksi täysin uudenlaisia asiantuntijoita palvelukseensa, joista yksi on CX SpecialistKyseisen ammattilaisen tehtävänä on varmistaa ja tuottaa paras mahdollinen asiakaskokemus yrityksen asiakkaille, kun he ostavat yrityksen tuotteita tai palveluita. 

Customer Experience Specialist on markkinoijan oikea käsi. Hän on mukana luomassa yrityksen ostajapersoonaa, perehtymässä heidän tarpeisiinsa ja suunnittelemassa sen pohjalta asiakaspolkua (Customer Journey). Tämän jälkeen hän valvoo, että muu markkinointitiimi huomio asiakaskokemuksen päätöksissään, jotta hyvä kokemus kantaa läpi koko asiakaspolun.

Työkalut ja nimike

CXS hyödyntää työssään myynnin ja markkinoinnin työkaluja, kuten CRM-järjestelmiä, luodakseen sitouttavia ja ilahduttavia kokemuksia asiakkaille. CX Specialist voi olla erikoistunut jonkun tietyn työkalun, kuten esimerkiksi HubSpotin, MailChimpin tai Marketon käyttöön. Vaihtoehtoisesti hän voi olla monitaitaja, joka taitaa järjestelmän kuin järjestelmän. 

Asiakaskokemusammattilaisten nimikkeet ovat vielä verrattain uusia ja harvinaisiakin. Tämän ammattilaisen voikin löytää markkinointitiimistä hyvinkin erilaisilla titteleillä esim. Digital Marketing Manager, CX; CX Planner; CXS; Director, CX Digitalisation Solution; Digital and CX development team lead; CX Advisor; CX Executive; Customer Experience Director; CX Strategy Lead; CX planner; CX Strategist; Head of CX Insights; CX Designer; Asiakaskokemuksen asiantuntija; CX-asiantuntija.

 

Työnantaja,
etsitkö tiimiisi CX Specialistia?Yhteydenottopyyntö

CX-asiantuntija,
vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin!

Vinkkaa tästä!