Ammatti

Head of Data Science tai Head of Analytics

Datan ylipäällikkö tekee datasta liiketoiminnan polttoainetta.

Head of Data Science (Head of Analytics, Head of Analytics & Insights) toimivat organisaatioiden datan ylipäällikköinä, tietoverkkojen kylän viisaimpina. Tiimiensä esihenkilönä. 

Head of Analytics pitää huolta, että tiimissä data tulee louhittua huolella ja jalostettua ammattitaidolla. Analyysin ja aikaansaatujen toimintasuositusten sidos liiketoimintaan on viime kädessä hänen vastuullaan. Analytiikasta hyötyy yrityksen sisällä moni, aina palvelukehityksestä viestintään, ja siksi Head of Analytics osaa kommunikoida vaivattomasti yli osasto-, osaaja- ja kulttuurirajojen.

Head of Data Science vetää datan käsittelyn ammattilaisia. He ovat tämän hetken kovimpia muutoksentekijöitä yrityksissä. He pääsevät paitsi seuraamaan datapohjaisen markkinoinnin ja päätöksenteon muutosta, myös vaikuttamaan siihen.

Dead of Data Sciencen tiimiin voi muun muassa kuulua tietovarasto-osaajia, Data Engineerejä ja data-analyytikoitaKun dataa on paljon, tarvitaan Data Scientistien osaamista ja viisautta. Suuret datamassat ovat näille ammattilaisille arkipäiväisiä haasteita, joiden ratkaisemisesta hyötyy koko yritys. Dataa on pyöritettävä luovasti ja johdettava jämptisti.

Tarvitsetteko Head of Data Sciencen tiimiinne?

"Datapomo" kertoo työstään

Data Science Manager Jonne Heikkinen uskoo, että datan käsittelyn ammattilaiset ovat tämän hetken kovimpia muutoksen tekijöitä yrityksissä. He pääsevät paitsi seuraamaan datapohjaisen markkinoinnin ja päätöksenteon muutosta, myös vaikuttamaan siihen.

Heikkinen opiskeli yliopistossa tietojenkäsittelytiedettä. Heikkisen mukaan datan ammattilainen pääsee itse muovaamaan omaa toimenkuvaansa, jotta yritykset saavat hänen osaamisestaan mahdollisimman paljon irti.

Videon tuotantohetkellä Jonne työskenteli Data Science -päällikkönä Solitalla, mutta nykyään hänen työnantajansa on Fourkind.

Tarkkana data-ammattilaisten nimikkeiden kanssa!

Suurempien organisaatioiden data- ja analytiikkatiimeissä kokeneet ammattilaiset ja tiiminvetäjät voi löytää työskentelemästä nimikkeillä, kuten Head of Data Science, Lead Data Scientist tai Senior Data Scientist. Lisäksi nimikkeet; Head of Data, Data Science Lead ja Director, Data Science ovat Suomessa yleistymässä.

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi Head of Data Scientistia? Ota meihin yhteyttä niin löydämme ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Head of Data Science

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Kurkkaa kymmenien digiammattien syövereihin

Olemme esitelleet noin 40 tärkeintä digitalouden ammattia ja niiden palkkauksen. Tutustu muihinkin ammattikuvauksiimme kuten muihinkin data-ammattilaisen tehtäviin!

Selaa tehtäviä
Neukkari 3