Data Engineer

Varmistaa dataympäristön sujuvan toiminnan

 

Data Engineerin
Palkka

4500–6000 €/kk
*Palkkataso toteutuneissa suorahauissa 2017-2019.

Data Engineerin
Koulutus

Data Engineerin koulutus on yleensä matemaattinen, teknillinen tai kaupallinen korkeakoulutus.

Muut
osaamisvaatimukset

Data Engineerin työkaluihin kuuluu esim.
SQL, Tableau, R, Python, sekä SPSS.

 

Data_Engineer_palkka

 

Työnkuva

Data Engineer on data-ammattilainen, joka valmistelee yrityksen data-infrastruktuuria Data Scientistien analysoitavaksi. Data-insinöörit suunnittelevat, rakentavat ja integroivat dataa eri lähteistä sekä hallinnoivat big dataa. Heidän tavoitteensa on varmistaa organisaation dataympäristön sujuva toiminta. Data Engineerit vastaavat ETL (Extract, Transform, Load)-prosessien integroimisesta tietojärjestelmien välillä sekä luovat tietovarastoja, joita Data Scientistit voivat käyttää raportointiin tai analysointiin. Yleensä siis tehtävän ytimessä on datan mallinnuksen, tietovarastoinnin sekä pilvipohjaisten dataputkien kehittäminen.

Datainsinööri vai Datatieteilijä?

Voi olla vaikeaa hahmottaa Data Scientistien ja Data Engineerien eroja, sillä heidän tehtävissään monet samat taidot ja työkalut voivat olla hyvinkin oleellisia. Ennen kuin voit tehdä porkkanakakun, sinun tulee kerätä, puhdistaa ja käsitellä porkkanat. Datainsinööri valmistelee porkkanat Data Scientistille, jotta hän voi leipoa porkkanakakun.

Erilaisia nimikeyhdistelmiä löytyy useita, esim. Big Data Engineer ja Azure Data Engineer. Suosituin ja Suomessa vakiintunein nimike kuitenkin on englanninkielinen Data Engineer sekä suomalaisittain Datainsinööri.

 

Työnantaja,
etsitkö tiimiisi Data Engineeriä?

Yhteydenottopyyntö

Data-ammattilainen,
vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin!

Vinkkaa tästä!