Ammatti

Data Engineer

Datainsinööri varmistaa dataympäristön sujuvan toiminnan

Data Engineerin tehtävänkuva

Data Engineer on data-ammattilainen, joka valmistelee yrityksen data-infrastruktuuria Data Scientistien analysoitavaksi. Data-insinöörit suunnittelevat, rakentavat ja integroivat dataa eri lähteistä sekä hallinnoivat big dataa. Heidän tavoitteensa on varmistaa organisaation dataympäristön sujuva toiminta.

Data Engineerit vastaavat ETL (Extract, Transform, Load)-prosessien integroimisesta tietojärjestelmien välillä sekä luovat tietovarastoja, joita Data Scientistit voivat käyttää raportointiin tai analysointiin. Yleensä siis tehtävän ytimessä on datan mallinnuksen, tietovarastoinnin sekä pilvipohjaisten dataputkien kehittäminen.

 

Tarvitsetteko Data Engineerin tiimiinne?

Datainsinööri vai datatieteilijä?

Voi olla vaikeaa hahmottaa Data Scientistien ja Data Engineerien eroja, sillä heidän tehtävissään monet samat taidot ja työkalut voivat olla hyvinkin oleellisia. Ennen kuin voit tehdä porkkanakakun, sinun tulee kerätä, puhdistaa ja käsitellä porkkanat. Datainsinööri valmistelee porkkanat Data Scientistille, jotta hän voi leipoa porkkanakakun.

Erilaisia nimikeyhdistelmiä löytyy useita, esim. Big Data Engineer ja Azure Data Engineer. Suosituin ja Suomessa vakiintunein nimike kuitenkin on englanninkielinen Data Engineer sekä suomalaisittain datainsinööri.

Työnantaja - etsitkö Data Engineeriä?

Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

Data Engineer - etsitkö uusia uramahdollisuuksia?

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.

Kurkkaa kymmenien digiammattien syövereihin

Olemme esitelleet noin 40 tärkeintä digitalouden ammattia ja niiden palkkauksen. Tutustu muihinkin ammattikuvauksiimme, kuten muihin datan ymmärtämisen erikoistehtäviin!

Selaa tehtäviä
Neukkari 3