BI Analyst

Bisnesälykkö elementissään

 

BI Analystin
Palkka

4000-5500€
*Palkkatasoja toteutuneissa suorahauissa 2017-2019.

BI Analystin
Koulutus

BI-analyytikolla on tyypillisesti kaupallinen
tai teknillinen korkeakoulutus.

Muut
vaatimukset

Tämän Excel-velhon työkalupakkiin kuuluu datavisualisoinnin työkaluista esim. PowerBI tai QlickView. Lisäksi hän hallitsee SQL-tietokannat. 

BI-analyytikko_palkka, Business_Intelligence_analyytikko, Business_Intelligence_Analyst


BI-analyytikon työnkuva

Business Intelligence analyytikko (BI-analyytikko) tekee yritysjohdon elämästä helpompaa. Tämä osaaja nimittäin kerää, jalostaa ja analysoi liiketoiminnan tuottamaa dataa, kuten myyntidataa tai ulkoista dataa yritysjohdon päätöksenteon tueksi. Bisnesälykön vastuulla voivat olla esimerkiksi markkina- ja kilpailijatutkimukset sekä kuluttajamittaukset.

Analytiikan, tilastotieteen ja liiketoiminnan raportoinnin työkalut ovat BI-analyytikolle tuttuja – samoin ymmärrys datan keruusta ja analytiikan automatisoinnin mahdollisuuksista. Kommunikointitaidot ovat tärkeässä roolissa, kun päättäjille paketoidaan tietoa ja luodaan ennusteita tulevaisuuden näkymistä.

Nimikeviidakko

BI-analyytikon nimikkeenä käytetään usein englanninkielistä BI Analyst nimikettä. Organisaatiokohtaisia eroja löytyy ja BI-ammattilaisen nimike voi olla myös hyvin jokin seuraavista BI Consultant; Business Intelligence Manager; Senior Business Intelligence Analyst; Business Intelligence Developer; BI Specialist; Head of Business Intelligence tai Business Intelligence Lead.

Työnantaja,
etsitkö tiimiisi BI-analyytikko?Yhteydenottopyyntö

BI-analyytikko,
vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin!

Vinkkaa tästä!