Ammatti

BI Analyst

Bisnesälykkö elementissään

Business Intelligence analyytikko (BI-analyytikko) tekee yritysjohdon elämästä helpompaa. Tämä osaaja nimittäin kerää, jalostaa ja analysoi liiketoiminnan tuottamaa dataa, kuten myyntidataa tai ulkoista dataa yritysjohdon päätöksenteon tueksi. Bisnesälykön vastuulla voivat olla esimerkiksi markkina- ja kilpailijatutkimukset sekä kuluttajamittaukset.

Analytiikan, tilastotieteen ja liiketoiminnan raportoinnin työkalut ovat BI-analyytikolle tuttuja – samoin ymmärrys datan keruusta ja analytiikan automatisoinnin mahdollisuuksista. Kommunikointitaidot ovat tärkeässä roolissa, kun päättäjille paketoidaan tietoa ja luodaan ennusteita tulevaisuuden näkymistä.

Näistä tunnistat BI-ammattilaisen

BI-analyytikon nimikkeenä käytetään usein englanninkielistä BI Analyst -nimikettä. Organisaatiokohtaisia eroja löytyy ja BI-ammattilaisen nimike voi olla myös hyvin jokin seuraavista BI Consultant; Business Intelligence Manager; Senior Business Intelligence Analyst; Business Intelligence Developer; BI Specialist; Head of Business Intelligence tai Business Intelligence Lead.

Työnantaja

Etsitkö tiimiisi BI-analyytikkoa? Ota meihin yhteyttä niin löydämme sopivan ammattilaisen täydentämään joukkoanne.

BI Analyst

Vinkkaa itsesi mukaan suorahakuihin! Meidän kauttamme pääset mukaan ainutlaatuiseen ja laajaan verkostoon.