3 vinkkiä Googlen ja HubSpotin sertifikaattien suorittamiseen

Työn ohessa tapahtuva opiskelu kiinnostaa selvästi ja vuonna 2017 koulutuksissamme digialan ammattilaiset suorittivat sata uutta Googlen ja HubSpotin sertifikaattia. Tänäänkin koulutamme Töölössä 30 uutta ammattilaista inbound-markkinoinnin saloihin.

Huippusuositut koulutuksemme täyttyvät muutamassa minuutissa ja valitettavasti kaikki halukkaat eivät ole mahtuneet mukaan rajallisen ryhmäkoon vuoksi. Siksi kokosimme kolme vinkkiä sertifikaattikokeiden suorittamiseen itsenäisesti. Opiskelu nimittäin onnistuu yhtä hyvin myös itsenäisesti niin työpaikalta kuin vaikkapa kotisohvaltakin käsin. Sertifikaattimateriaalien opiskelun ja kokeiden suorittamisen hyvä puoli on myös se, että ne eivät maksa mitään. Voit siis parantaa osaamistasi, vaikka budjettisi olisi rajallinen. 

 1. Aikatauluta projektisi

Riippuen siitä, kuinka tuttu aihealue on, niin yhden sertifikaatin opiskeluun ja suorittamiseen kannattaa varata aikaa noin 7-10 tuntia. Toki jos tiedät aiheesta jo paljon etukäteen, saatat pystyä klikkailemaan sertifikaattikokeen läpi tunnissa ilman ennakkovalmistautumista. 

Voit suorittaa sertifikaatin yhden työpäivän aikana tai tehdä kuten minä; varata työviikosta jokaiselle päivällä 2 tuntia aikaa opiskeluun, käydä materiaalit läpi alkuviikosta ja perehtyä itse kokeeseen loppuviikosta. Näin sertifikaatin suorittaminen ei vie liikaa työaikaasi muilta projekteilta.

 2. Valmistaudu huolella

Mikäli olet suorittamassa ensimmäistä Googlen tai HubSpotin sertifikaattia, sinua varmasti kiinnostaa millainen itse koe on. Voit tutustua kokeeseen muutamaa päivää ennen sen suorittamista. Näin saat käsityksen kokeen rakenteesta ja samalla tutustut jo ennakkoon mahdollisesti eteen tuleviin koekysymyksiin.

Jännittääkö osaamisen taso ja haluaisit lykätä kokeen tekemistä? Tee koe silti rohkeasti! Ei haittaa, jos epäonnistut. Voit tehdä sertifikaattikokeen uudelleen yleisimmin 24 tunnin kuluttua ensimmäisestä yrityksestä.

 3. Keskity kokeeseen

Kokeen suorittaminen vaatii keskittymistä 75-90 minuutiksi. Maksimoi siis vireystilasi! Jos olet aamuihminen, ajoita sertifikaattikokeen suorittaminen aamun tunneille. Mikäli taas ajatuksesi kulkee parhaiten iltaisin, suorita koe vaikkapa työpäivän jälkeen.

Muista varata kokeen ajaksi itsellesi häiriötön tila jossa netti toimii. Näin ajatuksesi ei karkaa, eivätkä esimerkiksi työkaverisi pääse häiritsemään sinua kysymyksillään.

Muista myös merkitä LinkedIniin suorittamasi sertifikaatti!

Marblesin koulutukset

Mikäli koet oppivasi parhaiten ryhmässä ja kouluttajan opastuksella itseopiskelun sijaan, tutustu tuleviin koulutuksiin.

Tutustu koulutuksiin

Lue vielä nämä